У Білій Церкві обговорили план дій боротьби з інсультом

23 жовтня, напередодні Всесвітнього дня боротьби з інсультом, у Білій Церкві відбулась конференція присвячена профілактиці, лікуванню, реабілітації та організації медичної допомоги пацієнтам з інсультом.

У конференції взяли участь фахівці у сфері неврології, медичні працівники та керівництво міста.

Перший заступник міського голови Інна Новогребельська зазначила, що лише завдяки спільній та злагодженій роботі вдалося досягли такого рівня якості надання медичних послуг який є зараз.

«На сьогоднішній день Біла Церква чи не єдине місто, якому вдалося не тільки зберегти всі заклади охорони здоров’я, а й  покращити якість надання послуг та забезпечити високий рівень лікування. До Білоцерківських медичних закладів за фаховою допомогою звертаються пацієнти з усієї Київської області», - зауважила Інна Новогребельська.

Під час конференції присутні обговорили практику застосування сучасних протоколів лікування, головні складові успішної допомоги пацієнтам з інсультом на прикладі неврологічного відділення Білоцерківської міської лікарні № 2 та  план дій боротьби з інсультом в Україні.

Завідувач неврологічного відділення КНП БМР «Білоцерківська міська лікарня №2» Людмила Липовенко заначила, що відділення яке вона очолює спеціалізується на самому сучасному лікуванні ешемічного інсульту, а саме – тромболітична терапія: «Ще з 2011 року ми почали проводити тромболітичну терапію і побачили різницю між сучасним і рутинним методом лікування. У 2016 р. ми створили сучасні інсультні блоки з відповідним оснащенням та мультидисциплінарною командою. Зараз усі пацієнти з інсультом з Білої Церкви та прилеглих районів направляються в наш заклад. Пацієнт з інсультом оминає приймальне відділення й одразу позачергово потрап¬ляє на комп’ютерну томографію, після якої йому роб¬лять процедуру тромболізису. Ми робимо все необхідне для того, щоб пацієнти закладу отримували якісну та швидку допомогу, адже в лікуванні інсульту велике значення має саме час».

У заході взяли участь начальник Управління охорони здоров’я Білоцерківської міської ради Юрій Кух, депутат Білоцерківської міської ради Олександр Русс, генеральний директор КНП БМР «Білоцерківська міська лікарня №2» Ніна Головенко, керівник інсультного центру  клінічної лікарні «Феофанія» Дмитро Лебединець, лікар-нейрохірург НПЦ ЕВНРХ ФМН України Станіслав Конотопчик, завідувач інсультного центру МЦ «Універсальна клініка «Оберіг» Юрій Фломін, виконавчий директор ГО «Українська асоціація  боротьби з інсультом» Марина Гуляєва, підприємець та меценат Вадим Маршалок.

У Білій Церкві обговорили план дій боротьби з інсультом


Опубліковано: 23 жовтня 2021 року
Поділитися