Турнір з шахів серед працівників Державних пожежно-рятувальних загонів Головного управління

12-13 грудня у комунальному закладі Білоцерківської міської ради дитячо-юнацька спортивна школа «Юність» відбувся командний турнір з шахів серед працівників Державних пожежно-рятувальних загонів Головного управління, присвячений Дню вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС більш відомого, як «День ліквідатора», який відзначають в Україні 14 грудня.

До Київщини прибули близько 40 шахістів, з 14 областей України, професія яких – пожежник-рятувальник. Напередодні, учасники турніру зібралися у актовій залі Головного управління в м.Києві для ознайомлення з регламентом змагань. Гостей також запросили відвідати національний музей «Чорнобиль», де представлено більше 7 тисяч експонатів, що розповідають про героїчну, самовіддану працю людей багатьох професій — цивільних і військових — по ліквідації наслідків найбільшої техногенної та радіоекологічної катастрофи сучасності – ядерної аварії на Чорнобильській атомній електростанції. У столиці учасників змагань вітав начальник Головного управління начальник ДСНС України у Київській області Василь Слободяник.

Під час урочистого відкриття заходу  у Білій Церкві до гостей звернувся заступник начальника Головного управління Вячеслав Асирбабаян, який привітав учасників шахового турніру, зазначивши, що змагання на такому рівні відбувається з 2017 року, вони є престижними і відбуваються на честь вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС-  героїв, які ціною власного життя та здоров’я захистили Європу від екологічного лиха. Вячеслав Асирбабаян побажав перемог найсильнішому учаснику.

Від імені міського голови Геннадія Дикого присутніх привітала  заступник начальника управління молоді та спорту - начальник відділу з питань фізичної культури та спорту  міської ради Валентина Коросько, наголосивши, що Біла Церква є справжнім спортивним містом, в ній відбуваються найрізноманітніші змагання  міського та всеукраїнського рівнів і містяни радо вітають всіх учасників. Відзначила, що такі змагання є приводом показати свою майстерність та посперечатися за чемпіонство.

Слова привітань також висловив президент Київської обласної федерації шахів Валентин Штика.

13 грудня за підсумками змагань відбулося нагородження переможців. Вітали та нагороджували переможців міський голова Білої Церкви Геннадій Дикий, начальник Головного управління начальник ДСНС України у Київській області Василь Слободяник, начальник управління з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради Інна Паливода. Також переможців і призерів вітали ветерани ДСНС України, які в 1986 році рятували світ від Чорнобильської біди - відкачували воду з під реактора та виконували інші роботи по ліквідації аварії на ЧАЕС.

Отож, після напружених днів шахових баталій маємо такий результат:

Особиста першість – жінки:

1 місце - Пшебельська Олена (ДСНС України)

2 місце - Ляхевич Юлія (Київська область)

3 місце - Пікус Анастасія (НУЦЗ Харків)

- Особиста першість – чоловіки:

1 місце - Рудік Ігор (САЗ ДСНС Ніжин)

2 місце - Марчук Руслан (Київська область)

3 місце - Басманов Олексій (НУЦЗ Харків)

-Командна першість:

1 місце - НУЦЗ Харків

2 місце - САЗ ДСНС Ніжин

3 місце - Київська область

На завершення Василь Слободяник висловив впевненість у тому, що цей турнір буде в майбутньому міжнародним та вручив директору ДЮСШ «Юність» Володимиру Корнієнко комплекти шахів для учнів відділення шахів.

Вітаємо переможців, призерів та учасників змагань.

13 грудня, напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС учасники  шахового турніру, міський голова Геннадій Дикий, начальник Головного управління начальник ДСНС України у Київській області Василь Слободяник, в.о. голови Білоцерківської РДА Юрій Савчук та громадськість міста поклали квіти  до пам’ятного знаку  загиблим героям-пожежникам у Пару Слави.

Геннадій Дикий висловив слова шани ліквідаторам.

Турнір з шахів серед працівників Державних пожежно-рятувальних загонів Головного управління


Опубліковано: 13 грудня 2019 року
Поділитися