Транспортна реформа

Міський голова Геннадій Дикий проінформував стосовно проведення в місті транспортної реформи та відмітив, що Харківським національним автомобільно-дорожнім університетом було розроблено схему руху громадського транспорту та транспортної мережі міста Біла Церква. Цей проект є науковим підходом та розроблявся тривалий час (6 місяців) з урахуванням всіх основних принципів – пасажиропотоку та пасажиромісткості маршрутних транспортних засобів,  дублювання маршрутів, графіків руху громадського транспортного та ін.

 Геннадій Дикий зауважив, що транспортна реформа в місті буде впроваджуватися поступово, і на даний час, жоден маршрут поки що не буде змінено. Міська влада прислуховується до порад та пропозицій жителів міста щодо розвитку транспортної системи Білої Церкви, проводить серед них опитування, за результатами якого й буде проводити поступові зміни в руху громадського транспорту міста.

Першочергово буде проведено конкурси лише на ті маршрути, які не викликають занепокоєння в білоцерківців та не змінюють свій напрям руху. Основними критеріями конкурсного відбору будуть: доступність, зручність та комфортність маршрутних транспортних засобів, які будуть низько підлоговими та зручними  для користування  як пересічними громадянами, так і людей з обмеженими можливостями.

«Діючі маршрутні транспортні засоби не є пристосованими для руху в міських умовах, так як вони були перероблені з вантажних на пасажирські. Ми маємо тримати курс на Європу та запозичувати її досвід на практиці. Так, в провідних європейських країнах притримуються доведення до мінімуму руху приватного транспорту в містах, розбудовуються пішохідні та велодоріжки, а також активно забезпечується рух громадського транспорту, який є комфортним та екологічним», - сказав міський голова.

 



Опубліковано: 14 листопада 2016 року
Поділитися