Свято Писанки

09 квітня в м.Біла Церква з нагоди найголовнішого та найвеличнішого свят православних усього світу – Великодня відбулося свято писанки.

 

Цього дня в парку ім.Т.Шевченка для містян та гостей Білої Церкви було  організовано та проведено велику святкову програму.

 

Від імені міського голови Геннадія Дикого білоцерківців з Великоднем привітала його заступник Інна Новогребельська, побажавши кожній оселі миру,  злагоди та Божого благословення. 

 

Слова вітань також висловили священник Спасо-Преображенського кафедрального собору, отець Сергій Сиротинський та Благочинного Білоцерківського району української православної церкви Київського патріархату, настоятель церкви Покрова Божої Матері Микола Гопайнич та ін.

 

У ході свята була презентована об’єднана концертна програма Центру творчості дітей та юнацтва «Соняшник» та Дитячого церковного хору Спасо-Преображенського кафедрального собору.

 

Перед присутніми виступили дитячий духовий оркестр школи мистецтв №6 (керівник - Станіслав Жуковський), вихованці Недільної школи Парафії Покрова Божої матері, хор церкви Святого Петра Калнишевського.

 

Свою майстерність присутнім дарували вихованці шкіл мистецтв №1 та №5, Центрів дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання «Дивоствіт» та «Прометей», які також провели для охочих майстер-класи з виготовлення вітальних листівок та розпису писанок.

 

Спеціальна виставка до Великодня було організована Центральною бібліотечною системою.

 

Майстер-клас для дітлахів з розмалювання писанок провели художники-краяни Валентина Коробко, Людмила Красницька-Луцик та Центр творчості дітей та юнацтва «Соняшник».

 

Особливу радість для маленьких білоцерківців приніс живий куточок – зоопарк «Олександрія», в якому дітки могли безпосередньо поспілкуватися із їжачками, морськими свинками, півниками, курочками, фреткою, декоративними кроликами. Білоцерківський клуб голубівників «Рось» організував виставку декоративних голубів.

 

Протягом дня на території парку ім.Т.Шевченка функціонувала велика кількість тематичних фотозон. Святкового настрою додав арт-проект «Білоцерківська писанка» та прикрашені писанками, що їх виготовили діти,кущі та дерева парку.

Свято Писанки


Опубліковано: 10 квітня 2018 року
Поділитися