Сучасний апарат УЗО на варті жіночого здоров'я

11 жовтня у приміщенні жіночої консультації відбулася презентація нового апарату для проведення УЗО.

Декілька місяців тому колектив жіночої консультаці міського пологового будинку виказав прохання замінити наявний апарат Philips, 2012 року випуску, на більш сучасний, для забезпечення більшої точності в діагностуванні жінок Білої Церкви.

Покупка нового апарату відбувалася через тендер, вартість даного апарату становила 2,5 млн гривень, які були виділені з міського бюджету і сьогодні він вже ефективно працює задля здоров’я жіночої частини населення Білої Церкви.

Апарат «Toshiba» 2016 року випуску має середній експертний клас серед аналогічних апаратів. Це означає, що лише в надскладних випадках потрібне додаткове дослідження. Висока якість зображення, точність в діагностиці, збільшення функціональності і можливостей, це лише декількак факторів, які характеризують даний апарат.

Кожної зміни, через кабінет ультразвукової діагностики, проходить близько 30 жінок. Як майбутніх мам, так і жінок що мають необхідність в ультразвуковій діагностиці задля збереження жіночого здоров’я. Апарат забезпечує не лише точність діагностування, а й низьку втомлюваність зору лікаря, який проводить діагностику.

На презентації були присутні міський голова Геннадій Дикий, начальник управління охорони здоров’я міської ради Павло Маслянко, головний лікар Білоцерківського пологового будинку Анатолій Бондар, завідувач жіночої консультації Олеся Мироняк та персонал жіночої консультації.

Олеся Мироняк, від всього колективу консультації та від імені всіх жінок міста, подякувала міському голові та депутатському корпусу за цінний подарунок. Вона розповіла про надзвичайну важливість правильного та вчасного діагностування апаратами УЗО. А також зазначила, що перше збережене дитяче життя вже є на рахунку даного апарату діагностики. У вагітної на останніх термінах вагітності, під час планового УЗО було виявлено патологію, яка показала необхідність негайного оперативного втручання, задля збереження життя плоду . Терміново була викликана бригада швидкої допомоги і жінка була направлена в Білоцерківський пологовий будинок, де їй провели операцію. Це надало можливість народитися ще одній мешканці міста - дівчинці.  Мама і дитина наразі почуваються добре.

 Міський голова зазначив, що влада надзвичайно серйозно ставиться до такої важливої проблеми, як здоров’я жінок нашого міста, а тому завжди готова до тісної співпраці  і всьому необхідному сприянню сумлінній і якісній роботі жіночої консультації.

 



Опубліковано: 15 листопада 2016 року
Поділитися