Сучасна інтерактивна панель – нові можливості для навчального процесу

02 жовтня освітянам Білої Церкви було презентовано інтерактивну панель, що поєднує в собі функціонал проектора, інтерактивної дошки, комп’ютера, планшета та телевізора в надміцному протиударному корпусі. Це дозволяє значно спростити та зробити більш цікавим процес навчання для учнів, а вчителям дає змогу застосовувати більший спектр можливостей під час підготовки до уроків.

 

Міський голова Геннадій Дикий, звертаючись до присутніх, наголосив, що у наш час, коли стрімкими темпами розвиваються інформаційні технології, завданням міської влади є створити такі умови для навчання дітей, аби якомога більше зацікавити їх освітнім процесом, зробити його ефективнішим та більш захопливим. Також зауважив, що міською владою спільно з освітянами міста будуть розглядатися фінансові можливості та механізми щодо придбання даного оснащення для загальноосвітніх закладів Білої Церкви.

 

Директор компанії EdPro Юрій Табачин, який провів презентацію обладнання, наголосив, що даною компанією розроблене єдине базове рішення для освіти. Також зазначив, що подібні панелі успішно використовуються для організації та проведення навчання у школах Львова, де у кожному навчальному загальноосвітньому закладі таких приладів по декілька. Зупинившись на технічних можливостях панелі, наголосив, що вона має антивандальні властивості – це дозволяє бути спокійним за цілісність та неушкодженість пристрою; дає змогу встановлювати зрозуміле та звичне програмне забезпечення (Windows 10), що не потребує особливої підготовки та навчання; розкриває широкий спектр можливостей завдяки використанню спеціального програмного забезпечення для інтерактивного навчання тощо.

 

Зокрема, дана панель дає змогу вчителю не тільки опрацьовувати звичні підручники, завантаживши їх до пристрою, але й створювати власні уроки – з тестами для учнів, додатковою пізнавальною інформацією і навіть елементами гри. А викладання особливо складних дисциплін може стати простішим та зрозумілішим завдяки можливості ознайомлення з тими чи іншими об’єктами у форматі 3D, тобто моделі тривимірного простору, – з необхідним аудіо- та відеосупроводом, перекладом певних термінів та понять на інші мови тощо. І, нарешті, таку інтерактивну панель можна використовувати як звичайну дошку, яка не потребує використання ані крейди, ані маркерів.

 

Під час заходу присутні обговорили можливості придбання даного оснащення для загальноосвітніх закладів Білої Церкви, поцікавилися технічними особливостями та можливостями функціонування інтерактивних панелей, безпеки користування ними, поєднання з іншою технікою та наявним у школах оснащенням тощо.

 

У заході взяли участь: секретар Білоцерківської міської ради Вадим Кошель, заступник міського голови Катерина Литвиненко, начальник управління освіти та науки міської ради Юрій Петрик, керівники закладів освіти міста та ін.


Опубліковано: 02 жовтня 2018 року
Поділитися