Ставлення до людей поважного віку – показник рівня розвитку суспільства

Сьогодні ми є свідками великих перетворень, що відбуваються в нашій країни, але завжди маємо цінувати й шанувати те, що зроблено руками людей старшого покоління. Саме вони – могутня основа нашої історії, втілення народної мудрості, невичерпного житейського досвіду, який є неоціненним скарбом нашого життя.

 

Щороку 01 жовтня в Україні та світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку. А згідно з Указом Президента України, 01 жовтня визначено Днем ветерана. І символічно, що цей день збігається з відзначенням Міжнародного дня людей похилого віку. Це свято засвідчує глибоку пошану суспільства до людей старшого покоління, акцентує увагу на їхніх потребах, закликає пам’ятати ратні і трудові подвиги, усвідомлювати неоціненний внесок у становлення Української держави та рідної Білої Церкви.

 

З нагоди Міжнародного дня громадян похилого віку та Дня ветерана в нашому місті відбулася низка заходів.

 

01 жовтня святковий захід відбувся у приміщенні Білоцерківського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

 

З нагоди свята до присутніх звернувся міський голова Геннадій Дикий. Він наголосив, що згадувати про людей поважного віку потрібно не тільки раз на рік, а й кожного дня.

 

«Головне для українців – це родина: батьки, діти, онуки. Тому міська влада на сьогодні поставила перед собою завдання зробити місто комфортним для проживання – з освітленням, зручними тротуарами, новими лавками, комфортним транспортом, сучасними медичними амбулаторіями в кожному мікрорайоні міста, аби до сімейного лікаря можна було прийти якнайшвидше. Ці роботи триватимуть і надалі. Проте найголовнішими ліками, як відомо, є спілкування з друзями, увага і турбота від рідних та близьких. Ось чому ми прагнемо створити таке місто, щоб його не хотілося залишати, їдучи ані в інші міста, ані за кордон. Одним із наших завдань є зробити все можливе, аби середня тривалість життя зростала з кожним роком. Бажаю вам здоров’я, частіше зустрічатися, спілкуватися з друзями та рідними, отримувати позитивні емоції, насолоджуватися життям. І нехай міська влада, депутатський корпус цьому тільки сприяють!» - зазначив міський голова.

 

Під час заходу Геннадій Дикий вручив вітальні адреси ряду поважних білоцерківців – на знак найглибшої поваги і шани, вдячності за трудовий внесок у розбудову держави та міста, а також з нагоди Дня ветерана.

 

У рамках свята учні загальноосвітніх та музичних шкіл, хорові та танцювальні колективи виступили зі своїми найкращими творчими подарунками: піснями, віршами, гуморесками, які підтримувалися дружніми гучними оплесками присутніх.

 

У приміщенні Білоцерківського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) було презентовано також виставку робіт, зроблених руками відвідувачів цього закладу. Вишиті ікони та рушники, вишиванки, штучні квіти, прикраси з бісеру, в’язані вироби, картини, виконані різними способами та в різних стилях, – випромінювали особливе тепло та милували око всіх, хто прийшов на святковий захід.

 

Варто відмітити, що захід з нагоди Міжнародного дня ветерана та осіб похилого віку захід відбувся також 29 вересня у Парку культури та відпочинку ім. Т.Г.Шевченка. Для жителів міста був організований концерт, учасники якого своєю творчістю мали змогу сказати слова шани та вдячності, проявити увагу, подарувати радість та любов тим, хто їх найбільше потребує.

 

Вітаючи присутніх під час заходу, міський голова Геннадій Дикий наголосив, що тільки своїм ставленням до людей поважного віку суспільство демонструє свій рівень розвитку. У розвинених країнах люди, які вийшли на пенсію, почувають себе потрібними в суспільстві, радіють життю, відпочивають на заслуженому відпочинку. Тож завданням міської влади, депутатського корпусу є створити такі умови, аби люди поважного віку так само комфортно почували себе і в нашому місті, аби Біла Церква стала розвиненим європейським містом.

 

А завданням кожного білоцерківця, громадянина є з шаною та розумінням ставитися до тих, чия золота осінь дарує усім нам мудрість душі, багатство життєвого досвіду і незгасне тепло своїх сердець.

 

У заходах взяли участь представники громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.

Ставлення до людей поважного віку – показник рівня розвитку суспільства


Опубліковано: 01 жовтня 2018 року
Поділитися