Сталий енергетичний розвиток в пріоритеті

Сучасне суспільство працює над питанням забезпечення сталого енергетичного розвитку, скорочення  споживання традиційних видів енергоресурсів, збільшення використання альтернативних джерел енергії та зменшення викидів парникових газів. Не осторонь  цієї теми є й міська влада Білої Церкви. 

На сесійному засіданні було затверджено План дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату м.Біла Церква на 2017-2030рр. 

Даний план розроблено з метою покращення якості життя мешканців м.Біла Церква через модернізацію міської інфраструктури, зменшення викидів забруднюючих речовин та стимулювання економічної діяльності в місті в т.ч.  завдяки  підготовці  та  впровадженню  програми  оновлення соціальної/муніципальної  інфраструктури,  включно  із  заходами  з енергоефективності,  запровадження  сучасних   електронних  систем контролю  споживання  енергетичних  ресурсів,  а  також  створенню платформи  сталого  розвитку  міста  і  системи  еколого-економічного моніторингу. 

Виконання  Плану  дій  зі  сталого  енергетичного  розвитку  та  клімату дозволить  зменшити  витрати  мешканців  та  міського бюджету  на оплату енергоносіїв,  зменшити  тиск  на  довкілля  та  клімат,  зробить  місто  ще комфортнішим  для  життя,  а  також  створить  додаткові  точки  зростання економіки  міста.  Вивільнені  кошти  можуть  бути  спрямовані  на покращення якості життя людей та інфраструктурні проекти.  

Даний план підготовлено для оцінки  поточного  обсягу  споживання  енергетичних  ресурсів  в  місті,  а також  визначення  пріоритетних  проектів  з  енергозбереження  та використання  відновлюваних  джерел  енергії,  реалізація  яких  дозволить досягти поставленої метита ін. 

Іншим рішенням депутати міської ради затвердили Програму розвитку системи енергетичного менеджменту в м. Біла Церква та Положення про систему енергетичного менеджменту в м. Біла  Церква. 

Метою цієї Програми є підвищення ефективності використання енергетичних ресурсів, покращення якості надання енергетичних послуг, а також раціональне витрачання бюджетних коштів на придбання енергоресурсів та залучення інвестицій у процеси енергоефективної модернізації інфраструктури міста.

Основним завданням -  вибір організаційно-управлінських та технологічних підходів розробки системи енергетичного менеджменту.

 Обидва документи розроблені у відповідності до Стратегії розвитку міста на період до 2025р., в рамках стратегічної цілі -  забезпечення високої якості життя в місті та Угоди мерів щодо клімату та енергетики.



Опубліковано: 23 грудня 2016 року
Поділитися