Довкілля під охороною

Депутатами міської ради було затверджено Комплексну програму охорони довкілля в місті Біла Церква на період 2017-2021років.

Метою Програми є: досягнення гармонійної взаємодії міської громади і навколишнього середовища міста, покращення якості міського середовища, поліпшення екологічного стану довкілля, а також забезпечення охорони, раціонального використання і відтворення природних ресурсів міста. 

Завдання Програми: спрямування дій Білоцерківської міської ради та її виконавчих органів, організацій, установ та підприємств міста всіх форм власності на реалізацію пріоритетних напрямів діяльності у сфері ефективного природокористування, дотримання вимог екологічної безпеки та охорони навколишнього природного середовища. 

Передбачається, що джерелами фінансування будуть кошти міського бюджету, власні кошти підприємств та залучені кошти з інших джерел,  незаборонених чинним законодавством України. 

Очікувані результати -це створення передумов для сталого розвитку міста Біла Церква шляхом узгодженості економічного, соціального та екологічного аспектів життєдіяльності міста. 

Програма містить  аналіз виконання Комплексної програми охорони довкілля на період 2012-2016рр, оцінку стану навколишнього природного середовища м.Біла Церква, зокрема такі аспекти, як: атмосферне повітря, водні ресурси, природно-заповідний фонд, земельні та рослинні ресурси, промислові та побутові відходи, екологічна освіта та інформаційне забезпечення.

Крім того, в документі детально визначено основні напрямки та механізми реалізації програми, першочергові заходи, які будуть проводитися в Білій Церкві у зазначений період та ін.



Опубліковано: 23 грудня 2016 року
Поділитися