Спортивне свято у спортивному місті: XVI Білоцерківський марафон

06 жовтня відбулася непересічна для Білої Церкви подія - XVІ Міжнародний Білоцерківський марафон. Цього року у змаганнях взяли участь понад 700 осіб.

У ході заходу до учасників та небайдужих глядачів звернувся міський голова Геннадій Дикий: «Мені надзвичайно приємно, що така визначна подія проводиться вже шістнадцятий рік поспіль у нашому місті. Щороку кількість учасників збільшується. У цих змагання беруть участь від найменших до наших батьків і дідів. Я щиро бажаю всім учасникам успіху, нехай сьогодні усі поставлять свої особисті рекорди, а переможе найсильніший!»

Також із привітальним словом до присутніх звернувся народний депутат України Георгій Мазурашу, який теж брав участь у змаганнях. Він побажав перемоги найсильнішим, а тим, хто прийшов підтримати учасників - приєднуватися у наступному році.

Незмінною традицією Білоцерківського марафону є привітання учасників талісманом Білоцерківського марафону - Козаком.

Змагання відбувалися на таких дистанціях: марафон (42 км 195 м), півмарафон (21,0975 км) та 5 верст (5,274 км). Діти мали можливість пробігти: 2 версти (2,2 км) для учасників 10 - 17 років; 1/3 версти (0,3 км) для учасників 7 - 9 років та 10 сажень (21,34 метра) для найменших учасників до 7 років.

Переможцями в категорії «Абсолют» серед чоловіків стали:

1 місце – Богдан-Іван Городинський (м. Київ) 2:10:52;

2 місце – Микола Нижник (м. Київ) 2:11:12;

3 місце – Ігор Гелетій (м. Івано-Франківськ) 2:13:15.

Серед жінок перемогу здобули:

1 місце – Євгенія Прокоф’єва (м. Київ) 2:28:06;

2 місце – Дар’я Михайлова (Київська ЗСУ, КОЦОП) 2:28:15;

3 місце – Ірина Бубняк (м. Київ) 2:30:51.

Серед білоцерківців особливими здобутками на дистанції пів марафону відзначились: Олександр Шерстюк (здобув 1 місце у своїй в.к.), Серафим Челюбеєв (2 місце у своїй в.к.), Сергій Алексєєнко (3 місце у своїй в.к.).

Варто зазначити, що цього року було зафіксовано рекорд та внесено до Книги Рекордів України одного з учасників – Сергія Проневича з міста Тростянець, який пробіг марафон будучи у повному військовому обмундируванні: каска, бронежилет, зброя, тощо.

Усі учасники марафону та півмарафону отримали пам’ятну атрибутику змагань, а ті, хто фінішував – дипломи з результатом в електронному вигляді та пам’ятні медалі.

За перебігом змагань можна було стежити за допомогою онлайн-трансляції на сайті: http://www.bc-marathon.org.ua.

По колу на дистанції 5 км спортсменів активно підтримували вболівальники з плакатами та різною атрибутикою.

У заході взяли участь: заступник міського голови Катерина Литвиненко, начальник управління молоді та спорту Білоцерківської міської ради Інна Паливода, представник Федерації легкої атлетики України Ігор Яченко, головний суддя змагань, суддя національної категорії Віктор Недибалюк, рідні та близькі учасників змагань, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

Спортивне свято у спортивному місті: XVI Білоцерківський марафон


Опубліковано: 07 жовтня 2019 року
Поділитися