Сподіваємося, що на реанімобілі від «Хоф Шлютер» буде врятовано не одне життя

05 листопада у Білій Церкві відбулася приємна та важлива подія, автопарк міської лікарні №2 поповнився новим сучасним реанімобілем, який передали закладу представники  німецької благодійної організації «Хоф Шлютер». 

 

Благодійна організація, засновником та очільником якої є  Петер Новотни, вже більш як 20 років плідно співпрацює з Білою Церквою, надаючи таку важливу допомогу нашим медичним установам. За підтримки голови благодійної організації «Друзі –дітям Чорнобиля», депутата міської ради Миколи Дашкевича німецькі  друзі надали багатомільйонну допомогу Білій Церкві. Завдяки цій допомозі було проведено ремонти та встановлено сучасне обладнання  в ряді відділень міських лікарень, оновлені меблі, інвентар, постільна білизна та ін. Тисячі діток нашого міста мали змогу оздоровитися у Німеччині.

 

І ось сьогодні, заступник голови організації «Хоф Шлютер» Андре Новотни знову прибув до Білої Церкви, аби зробити новий коштовний подарунок місту – реанімобіль. Презентуючи автомобіль Андре Новотни наголосив, що він повністю обладнаний та укомплектований  необхідними приладами для надання екстреної медичної допомоги згідно із німецькими стандартами.

 

«Насправді цей автомобіль раніше належав одній з німецьких фірм і готувався на продаж у Німеччині. Але власник цієї фірми, після знайомства з Петером Новотни та кардіологом з Білої Церкви, прийняв рішення продати цей реанімобіль організації «Хоф Шлютер» за значно нижчою ціною, для того щоб він слугував українцям. Засновники організації «Хоф Шлютер» одноголосно прийняли рішення купити і передати реанімобіль в Україну. Це не перший автомобіль, який ми привезли до Білої Церкви, але він однозначно кращий за інші, оскільки має вищий рівень функціональності. Від імені нашого спонсора я запевняю вас, що це не остання швидка, яку отримає ваша лікарня», - зазначив Андре Новотни. 

 

Реанімобіль, який було подаровано – обладнаний найсучаснішою апаратурою, яка дозволяє надавати першу оперативну медичну допомогу, реанімувати пацієнта, передбачено можливість навіть проводити термінові операції. Крім того, забезпечено умови, аби при транспортації не поглибити складність стану хворого. Так авто обладнано ношами, які під час руху забезпечують додаткову амортизацію, зменшуючи вплив від нерівностей на дорогах. Для підтримки життєдіяльності у ньому є: апарат штучної вентиляції легень, дефібрилятор, інфузомат (спеціальний пристрій, який дозовано подає до вени  медикаменти). Машина не залежить від кліматичних умов – в салоні завжди тепло, це не дозволяє переохолодити  хворого. 

 

Начальник управління охорони здоров’я міської ради Денис Яблонський подякував від міської влади і зазначив: «У місті, як і в країні існує брак сучасного медичного обладнання, стан матеріально-технічної бази лікарень потребує постійного оновлення, тому цей автомобіль  справді потрібен нашому місту. Щиро дякую організації «Хоф Шлютер» та депутатам міської ради, завдяки яким це стало можливим. Зі свого боку обіцяємо зробити все можливе,  щоб дане обладнання найефективніше працювало на благо пацієнтів».

 

Варто наголосити, що це вже 6 автомобіль швидкої медичної допомоги, що надійшов у місто та третій – саме до лікарні №2. Андре Новотни передав ключі від авто головному лікарю міської лікарні №2 Ніні Головенко наголосивши, що їхня організація дуже рада, що має можливість таким чином допомагати. 

 

Ніна Головенко висловила слова вдячності голові благодійної організації «Хоф Шлютер»  Петеру Новотни та благодійній організації «Друзі –дітям Чорнобиля» Миколі Дашкевичу, депутату міської ради Олександру Руссу, члену виконавчого комітету міської ради Вадиму Маршалку, які переймаються вирішенням проблем, особливо медичних закладів. Відмітила: «Цей автомобіль дуже важливий для лікарня №2, бо це лікарня інтенсивного лікування і в майбутньому обслуговуватиме 11 південних районів  Київської області. Тому такий автомобіль є вкрай необхідним, оскільки він зможе забезпечити  перевезення тяжко хворих пацієнтів. На цьому авто будуть працювати висококваліфіковані і досвідчені бригади медиків, що розуміються на невідкладних станах пацієнта та зможуть найефективніше використати його можливості.  Крім того, особливу надію ми покладаємо на випускників медичних ВУЗів, щоб вони з новими підходами та знаннями на новому обладнанні надавали якісно допомогу». 

 

Як зазначив Микола Дашкевич: «В минулому році, розуміючи хід медичної реформи і зміни, які очікують на лікарняні заклади, зайшла мова про необхідність мати у місті такий автомобіль. Близько дев’яти місяців пішло на пошук такого реанімобіля, влітку нам вже було відомо, що такий автомобіль знайдено і в листопаді він має бути в Білій Церкві. Тож, ми щиро дякуємо нашим німецьким друзям, які вже протягом довгого періоду живуть Білою Церквою та Україною, допомагаючи нашим громадянам!» 

 

Найближчим часом автомобіль пройде процедуру переоформлення та вийде на обслуговування населення.  

 

На заході були присутні заступник міського голови Катерина Литвиненко, радник міського голови Микола Антонюк, представники міської лікарні №2 та журналісти місцевих ЗМІ.

Сподіваємося, що на реанімобілі від «Хоф Шлютер» буде врятовано не одне життя


Опубліковано: 05 листопада 2018 року
Поділитися