Спільна мета – зробити Острів Дитинства комфортною рекреаційною зоною

У суботу, 11 листопада, відбулася толока з розчищення Острова Дитинства. Близько 200 білоцерківців присвятили кілька годин свого вихідного дня корисній справі: вони прибрали сміття з берегової смуги Острова, а також зібрали крупні гілки на території більше ніж 3га, які попередньо були розчищені спецтехнікою від чагарників – мульчером.

 

Заступник начальника департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради – начальник управління благоустрою та екології Альона Колотницька розповіла, що цю спецтехніку привезла підрядна організація з м. Черкаси, і за допомогою машини було розчищено майже 3 га території – навіть більше, ніж планувалося.

 

«Роботи з розчищення від чагарників Острова Дитинства були розпочаті в цьому році. Навесні ми розчистили ті території, які в минулому році вже були прибрані, - підкосили бур’ян, прибрали місцевість від бузини, усунули невеличкі чагарники. Потім з’явилася можливість залучити мульчер. Таким чином, всього вдалося розчистити 23 га території, взагалі нерозчищеними лишилися трохи більше ніж 5 га.  Під час заходів прибрано близько 10 куб.м сміття. Сподіваємося, що жителі міста будуть долучатися до таких робіт і ми спільними зусиллями зробимо Острів Дитинства комфортною рекреаційною зоною для активного відпочинку», – зазначила Альона Колотницька.

 

Начальник управління благоустрою та екології відмітила, що роботи із залученням спецтехніки є ефективними, і на наступний рік обов'язково будуть передбачені коштів, аби розчистити інші території. Крім того, є багато дерев, які можна різати на дрова. Усі вони будуть обстежені та відповідним чином помічені спеціальною комісією, і бажаючи зможуть долучитися до робіт з їх вирізки та вивезення. Також було наразі розроблено та подано на обласне фінансування проектно-кошторисну документацію з розчищення та укріплення берегової лінії самого каналу - по 20 м з обох боків, але депутатами Київської обласної ради фінансування робіт по цьому проекту не було підтримано. Тож лишається сподіватися, що його вдасться реалізувати в наступному році.

 

Поряд з небайдужими жителями  на острові прибирали колективи: департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради (організатори), управління соціального захисту населення, управління з питань надзвичайних ситуації та цивільного захисту населення, відділу у справах сім′ї та молоді, відділу з питань фізичної культури та спорту Білоцерківської міської ради, Басейнового управління водних ресурсів річки Рось; Білоцерківського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), Білоцерківського товариства Червоного Хреста, представники громадськості, підприємці міста та ін.

Спільна мета – зробити Острів Дитинства комфортною рекреаційною зоною


Опубліковано: 13 листопада 2017 року
Поділитися