Спілкування в дружньому колі – найкращі ліки

На минулому тижні у Білоцерківському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді «Служба підтримки ветеранів, учасників бойових дій, антитерористичної операції та членів їх сімей» відбулося дві зустрічі.

 

Перша була проведена для членів сімей учасників АТО. На цю зустріч завітала фахівець Психологічної кризової служби м. Київ Тамара Блекот. У вузькому колі, в атмосфері довіри дружини та матері учасників бойових дій поділилися своїми переживаннями та отримали корисні поради: як упоратися із власними переживаннями, страхами, емоційною втомою та як поводитися під час спілкування з синами і чоловіками, які повернулися із АТО, як лікувати завдані їм війною емоційні та психологічні рани тощо.

 

Друга важлива та цікава зустріч із учасниками АТО відбувалася за принципом «рівний – рівному». На ній були присутні представник товариства Червоного Хреста у м. Біла Церква – психолог Ольга Росохач та волонтери ГО «Захист інтересів ветеранів, інвалідів, учасників АТО» (м. Київ).  Для учасників АТО підготували цікавий пізнавальний тренінг, під час якого були продемонстровані вправи для зняття стресу, нервової напруги й повернення самоконтролю; були також «смачні» та гумористичні вправи.

 

Обидві зустрічі пішли її учасникам на користь, адже дали змогу провести час цікаво та змістовно.


 


Опубліковано: 17 липня 2017 року
Поділитися