Що вбиває річку Рось?

На минулому тижні стався прикрий випадок, який загрожував забрудненням річки Рось. Зокрема 10 липня надійшло повідомлення про появу маслянистої речовини на поверхні річки Рось біля першого зливового колектора поруч із входом до дендропарку «Олександрія» в районі «дерев’яного мосту». Менш ніж за добу було вжито всіх необхідних заходів для недопущення подальшого розповсюдження та збору забруднюючої речовини. Лабораторні дослідження річкової води, які було відібрано цього дня в місці скиду зливового колектора, показали перевищення вмісту нафтопродуктів у багато разів.

 

З метою з’ясування причин забруднення, комісією з питань виявлення та ліквідації несанкціонованих приєднань та викидів стоків громадянами та організаціями до мережі зливової каналізації та безпосередньо у водні об'єкти міста було обстежено близько 3км довжини цього колектора. В результаті було виявлено незаконне приєднання та несанкціоновані скиди однією із станцій техобслуговування автомобілів. Про цей факт було повідомлено у відповідні служби та правоохоронні органи.

 

Слід зазначити, що в нашому місті є порядку 30 зливових колекторів, завданням яких є збирання, часткове очищення від сміття та відведення грунтових, дощових та талих вод з вулиць та доріг міста.  Несанкціоновані приєднання до трубопроводу колектору  призводять до того, що нечистоти, миючі засоби та інші шкідливі хімічні речовини та домішки потрапляють безпосередньо у водні об’єкти, а саме річки Рось та Протока, що завдає величезної шкоди довкіллю.

 

Нагадаємо, що склад комісії, який займається ліквідацією несанкціонованих приєднань та викидів стоків громадянами та організаціями до мережі зливової каналізації та безпосередньо у водні об'єкти оновлено в червні рішенням виконавчого комітету Білоцерківської міської ради після різкого погіршення якості води у річці Протока у травні цього року.

 

Наголошуємо, що за порушення норм екологічного законодавства передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність.

 

Просимо всіх бути свідомими, не чинити дії, які можуть призвести до екологічного лиха. Від нас залежить чистота навколишнього природнього середовища, яке ми залишимо наступним поколінням.

 

Що вбиває річку Рось?


Опубліковано: 17 липня 2017 року
Поділитися