Сміливий вчинок, вартий нагороди

13 серпня ц.р. у Білій Церкві сталася пригода на р.Рось. Близько 16-ї години у районі Маяка (4 км від рятувальної станції «Олександрія» вище за течією р. Рось) відпочивали брати віком 16 років та 26 років. Перебуваючи на крутому каменистому березі р. Рось, молодший брат упав у річку. Старший спробував витягнути його на берег, але, послизнувшись, сам опинився у воді. На жаль, обидва погано плавали і почали тонути.

 

Поряд по річці пропливали на резиновому човні два відпочивальники, які помітили людей, що тонули. З’ясувавши, що їм необхідна допомога, вони рушили на порятунок. Завдяки їхнім умілим діям були врятовані обидва брати. Спочатку один із відпочивальників на човні, (саме він пішов у воду по братів) виштовхнув на берег молодшого брата, який уже почав тонути, а потім почав шукати під водою старшого. Знайшовши хлопця та доправивши на берег, надав йому першу необхідну медичну допомогу, і, таким чином, врятував йому життя. До берега також підпливли небайдужі люди на швидкісному човні, які забрали потерпілого та доправили на рятівну станцію «Олександрія».

 

Черговий по рятувальній станції Володимир Вікторович Андрусенко викликав бригаду швидкої допомоги, яка вже взяла під свою опіку врятованого хлопця (старшого брата) та довезла його до міської лікарні №2.

 

Як з’ясувалося, рятівником братів, що ледь не втопилися, був професор, завідуючий відділенням Національного інституту раку міста Києва – Олександр Миколайович Грабовий, який разом із товаришем приїхав на відпочинок  до м. Біла Церква. Завдяки вмілим та сміливим діям небайдужих та відважних людей у братів з’явився ще один день народження.


Управління  з  питань  надзвичайних  ситуацій
та  цивільного  захисту  населення
Білоцерківської міської ради


Опубліковано: 14 серпня 2017 року
Поділитися