Сім’я молодих науковців отримала молодіжний кредит на придбання житла

Перед початком  засідання виконавчого комітету, яке відбулося 28 серпня, відбулася приємна подія: міський голова Геннадій Дикий привітав сім’ю молодих науковців Білоцерківського національного аграрного університету – Володимира Григоровича та Альони Олександрівни  Андрійців із отриманням молодіжного житлового кредиту на придбання житла. Родині було вручено пам’ятне рішення виконавчого комітету та квіти. Геннадій Дикий побажав молодій родині, яка виховує трьох діток, щастя та сімейного благополуччя.

 

Рішення про погодження надання молодіжного житлового кредиту за рахунок коштів міського бюджету сім’ї Андрійців було підтримано членами виконавчого комітету – з метою реалізації Державної програми забезпечення молоді житлом та Програми забезпечення жителів міста Біла Церква житлом на 2013-2018 роки. Молодіжний кредит в сумі 474 тис.грн. позичальникам попередніх років сім’ї Андрійців було виділено за рахунок коштів міського бюджету, акумульованих в результаті повернення кредитних зобов’язань по пільгових довготермінових кредитах на будівництво та придбання житла.

 

Коментуючи дане питання, заступник міського голови Валерій Гнатюк зауважив, що Програма забезпечення жителів міста Біла Церква житлом є чи не єдиною на теренах Київської області, тож доцільним є підняти питання щодо збільшення фінансування, аби житло мали змогу отримати якомога більше сімей. Тож міським головою було дано протокольне доручення щодо опрацювання даного питання з метою подальшого прийняття відповідного рішення.

 

Також було підтримано рішення про внесення в додаток 2 до рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради від 22 травня 2018 року №212 «Про організаційні питання забезпечення житлом деяких категорій громадян», з якого доповіла заступник міського голови Інна Новогребельська. Відповідно до даного рішення були внесені зміни до складу комісії, яка розглядає заяви на виплату грошової компенсації на отримання житлових приміщень окремими категоріями громадян, зокрема це учасники операції об’єднаних сил та інші військовослужбовці, категорії яких визначені чинним законодавством.

 


Опубліковано: 29 серпня 2018 року
Поділитися