Щоб відпочинок на воді був безпечним

27 червня на центральному пляжі Білої Церкви рятувальники провели роз’яснювальну роботу з громадянами щодо безпечного поводження на водних об’єктах. Відпочивальникам були роздані інформаційні листівки,  проведена бесіда, а такожпродемонстровано, як потрібно діяти, якщо людина тоне.

 

Коментуючи даний захід, начальник комунальної рятувально-водолазної служби «Київська обласна служба порятунку» Ігор Романенко наголосив, що на профільних комісіях служби найчастіше піднімається питання надання оперативної допомоги: «Людина тоне за секунди, і реанімувати її можна протягом 5-6 хвилин. Саме тому важливим є встановлення сезонних рятувальних постів, що дають змогу оперативно відреагувати на нещасний випадок».

 

Директор КП «Парк культури та відпочинку ім.Т.Шевченка» Володимир Грибовський зазначив, що Білоцерківський центральний пляж – єдиний паспортизований пляж у Київській області та є одним із найкращих на Київщині.

 

«Щорічно перед початком купального сезону ми готуємо пляж до купального сезону – ремонтуємо та підтримуємо в належному вигляді конструкції, які розташовані на території пляжу, забезпечуємо водолазне обстеження акваторії дна та його очищення від твердого сміття. Також пляж забезпечується рятувальним постом, щоденно чергує медпрацівник для надання першої медичної допомоги у разі потреби. Пляж обладнаний дитячим майданчиком, що дозволяє батькам краще контролювати поведінку дітей на воді. Крім того, проводяться щотижневі лабораторні дослідження піску та води в питному фонтанчику. Центральний пляж Білої Церкви обладнаний згідно з правилами утримання пляжного господарства. Єдине, чого не вистачає, - рятувальної вишки. Але ми працюємо над вирішенням цього питання і сподіваємося, що наступного сезону білоцерківський пляж буде нею забезпечений», - зазначив Володимир Грибовський.

 

Під час заходу фахівці комунальної рятувально-водолазної служби «Київської обласної служби порятунку» та співробітники Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ознайомили присутніх із порядком дій при наданні першої медичної допомоги у разі нещасного випадку на водоймі. Водолази допомогли постраждалому вибратися на берег, а працівники медичної служби ознайомили присутніх з особливостями надання першої домедичної допомоги потопаючому.У заході взяли участь представники громадськості, журналісти центральних та місцевих ЗМІ.

Щоб відпочинок на воді був безпечним


Опубліковано: 27 червня 2017 року
Поділитися