«Щоб ремонтні роботи в місті проводилися ефективно, вони мають бути підкріплені коштами»

08 листопада у Білій Церкві відбулася нарада щодо виконання робіт з ремонту дорожнього покриття. Метою проведення цієї наради було розглянути стан виконання ремонтиних робіт по місту, а зокрема асфальтування територій, міжбудинкових проїздів, взагалі доріг і т.д. Тож представники департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради поінформували про стан та обсяги виконаних робіт з відновлення дорожнього покриття транспортних магістралей, прибудинкових територій, тротуарів, велосипедних доріжок тощо, відмітивши, що всі виконані роботи відображені на інтерактивній карті, розміщеній на сайті УЖКГ.

 

Міський голова Геннадій Дикий наголосив, що на виконання ремонтних робіт значним чином впливають зміни в законодавстві, зокрема в проведенні тендерної процедури, проведення комплексної експертизи із дотриманням відповідних вимог – залученням відповідних спеціалістів, проведенням громадських слухань, а також механізмами залучення та розподілу коштів на ремонтні роботи.

 

Заступник директора департаменту – начальник управління дорожнього господарства департаменту Олексій Погасій ознайомив присутніх із капітальними та поточними роботами, які були виконані в 2016 та 2017 році, а також розповів про заплановані роботи до кінця поточного року.

 

«У 2016 році було вирішено проблему аварійності більш як на ста вулицях міста. Це основні магістралі міста, а також вулиці з ямковістю, які довгий час не ремонтувалися. Було приділено увагу вулицям на масиві Піщаний, Залізничному селищі. Виконано грейдерування окремих вулиць, що дало змогу побачити, як «поводиться» земляне полотно. Така практика дала позитивний результат, адже дозволяє проводити роботи якомога якісніше», – наголосив Олексій Погасій.

 

Як було зазначено, у 2017 році проводилися ремонтні роботи основних магістралей міста, на низці вулиць усунено ямковість; розпочато капітальний ремонт на аварійному відрізку дороги по вул.Сквирське шосе; виконано ремонти по вул.Заводська, Івана Кожедуба, виїзди на траси М05, М95 «Київ-Одеса», проведено роботи на вул.Панфілова, Новосельській, пров.Січових Стрільців, На сьогодні тривають роботи на вул.Друга Піщана, на аварійній ділянці на просп. Князя Володимира тощо.

 

Значна увага приділяється прибудинковим територіям міста. Загалом у 2016 році було виконано приблизно 15 тис. поточних робіт, у 2017 році – до 13 тисяч. І за прогнозами фахівців, до кінця року цей показник перевищить минулорічний.

 

Під час наради присутні обговорили низку питань стосовно відновлення дорожнього покриття з урахуванням розташування комунікацій; зупинилися на перевагах облаштування тротуарів плитковим покриттям, звернули увагу на встановлення додаткових контейнерів для збору сміття, облаштування тротуарів та прибудинкових територій на низці вулиць, розміщення зупинок громадського транспорту, встановлення зливових каналізацій тощо. Також розглянули механізми залучення та розподілу коштів на виконання ремонтних робіт.

 

Окрему увагу акцентували на шляхах подолання аварійності в місті. Міський голова Геннадій Дикий відмітив, що в Білій Церкві прийнято комплексну програму з безпеки руху, яка передбачає заходи із зменшення швидкості руху, облаштування безпечних пішохідних переходів, острівців безпеки, встановлення світлодіодних знаків, які вказуватимуть на перевищення швидкості тощо.

 

Під час наради Геннадій Дикий дав низку доручень відповідним управлінням та відділам міської ради, а також звернувся до депутатів із проханням надати пропозиції щодо ремонтів вулиць на території тих округів, жителями яких вони були обрані.

 

У нараді взяли участь: секретар міської ради Борис Смуток, депутати міської ради: Володимир Бабенко, Андрій Король, Олександр Русс, Юрій Петрик, Анатолій Гончар, Ігор Гейло, Сергій Наконечний, Володимир Вовкотруб, Дмитро Мазуревич, Тетяна Сербин, Таїсія Олійник, представники структурних підрозділів міської ради та громадськості.

«Щоб ремонтні роботи в місті проводилися ефективно, вони мають бути підкріплені коштами»


Опубліковано: 08 листопада 2017 року
Поділитися