Шановні ветерани, дорогі білоцерківці!

    Я маю честь привітати Вас з двома визначними святами, які нерозривно пов’язані між собою.

 

    З Днем Пам’яті та Примирення та Днем Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

 

    8 травня 45-го року, після шестирічної війни, був встановлений довгоочікуваний мир в Європі. Позаминулого року Україна приєдналася до європейських країн у відзначенні Дня пам’яті та примирення. Ця нова для нас традиція жодним чином не підміняє, а доповнює і посилює звичне державне свято – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

 

    Більше семидесяти років тому український народ, разом з іншими народами Антигітлерівської коаліції, ціною мільйонів життів захистив світ від нацистських окупантів. Українці на різних фронтах самовіддано та жертовно боролися проти спільного ворога.

 

    Сини Білої Церкви, нарівні з іншими українцями, хоробро боронили країну від нацистської навали. Тисячі життів поклали білоцерківці, щоб сьогодні ми з Вами могли радіти життю. Наш з Вами обов’язок завжди пам’ятати про їхній подвиг і гідно віддавати йому шану.

 

    Вшановуючи ветеранів війни, ми усвідомлюємо, що без їхньої жертовності та самовідданості не було б ні сучасної Європи, ні нашої України.

 

    Слава ветеранам Червоної армії та партизанського руху!

 

    Слава воякам Української повстанської армії і всім учасникам національно-визвольних змагань!

 

    Слава всім, хто захищав Україну від агресії з боку нацистського Третього рейху!

 

    Слава Україні!


З повагою 

Міський голова                                                                                                 Геннадій Дикий


Опубліковано: 08 травня 2017 року
Поділитися