Сергій Лобойко: «Електронна демократія дозволяє ров’язувати резонансні проблеми швидко і більш цілеспрямовано»

3 лютого керівник Центру розвитку інновацій Києво-Могилянської академії  завітав в Білу Церкву. Сергій Лобойко відомий своєю діяльністю, як експерт групи «Електронна Демократія» в РПР та стратегічної групи КиївСмартСіті, учасник наглядової ради ініціативи Global Ukraine. 
Сьогодні в час, коли технології не стоять на місті, змінюється законодавство, а громадськість потребує доступу до інформації – головна задача, з якою прийшла  нова влада міста, забезпечити саме прозорість і відкритість:  прийняття та виконання рішень ради, використання бюджетних коштів, розгляд електронних  звернень, петицій, ініціатив громадян, електронне голосування, облік комунального майна тощо.
Впровадження сучасних електронних технологій дасть змогу повернути довіру мешканців до влади та залучити до процесу управління містом різні групи населення.
 «Електронна демократія дозволяє ров’язувати резонансні проблеми швидко і більш цілеспрямовано», - впевнений пан Лобойко. 
В ході зустрічі було обговорено варіанти та напрями  співпраці. Командою Геннадія Дикого  зараз ведеться активна робота по вивченню всіх можливих варіантів співпраці з організаціями, які допоможуть реалізувати  завдання щодо прозорості та відкритості діяльності влади.
«Ми маємо обрати для нашого міста найкращі та найпростіші електронні засоби комунікації та надання послуг. Тому все треба розглядати зважено. Скільки коштує програмне забезпечення та умови його обслуговування. Головне для нас в цьому процесі: прозорість влади та захист персональних даних мешканців», - узагальнив Геннадій Дикий.

 



Опубліковано: 04 лютого 2016 року
Поділитися