Робота дозвільних центрів – основа довіри людей до влади

Голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк взяв участь у нараді під головуванням Прем’єр-міністра України Миколи Азарова.

 На нараді порушувалися питання щодо неузгодженості функціонування територіальних органів центральної влади на місцях. Зокрема йшлося про неефективність діяльності Держкомзему, Державної реєстраційної служби, екологічної та сільськогосподарської інспекцій.

На останньому засіданні Комітету економічних реформ при Президентові України Глава держави наголосив на необхідності зниження тиску на бізнес та на підвищенні ефективності роботи дозвільних центрів. Однак територіальні органи продовжують вирішувати проблеми громадян не достатньо ефективно.

- Пріоритетним завданням на сьогодні є створення таких центрів, в яких людина зможе отримати всі необхідні дозволи та консультації на місці, не втрачаючи зайвого часу на переїзди з однієї інстанції до іншої. До того ж, можна сказати, що дозвільні центри не виконують своїх функцій у повному обсязі. Вони взагалі існують відокремлено від інших контролюючих та владних органів, - зазначив Анатолій Присяжнюк.

На сьогоднішній день існує проблема щодо недосконалості реєстрації договорів оренди та власності земельних паїв. В результаті цього багато громадян та підприємців не можуть реалізувати свої права, створюються великі черги. Тим самим підривається довіра людей до влади.

За словами Анатолія Присяжнюка, склалася парадоксальна ситуація, коли керівників територіальних органів державної влади призначають без погодження з головами адміністрацій, а іноді навіть і не повідомляють про це. Проте вся відповідальність за їхні помилки лягає на плечі голів обласних, районних адміністрацій та міських голів, адже вони є першими особами областей, районів, міст, і громадяни, в першу чергу, звинувачують саме їх.

Прес-відділ Київської обласної державної адміністрації



Опубліковано: 29 квітня 2013 року
Поділитися