Питання щодо організації національного супротиву

Затвердження Програми заходів національного спротиву Білоцерківської міської територіальної громади на 2022 рік

Мета даної Програми – організація комплексу заходів, які здійснюються з метою сприяння обороні Білоцерківської міської територіальної громади, шляхом максимально широкого залучення мешканців громади до дій, спрямованих на забезпечення воєнної безпеки, суверенітету і її територіальної цілісності, стримання і відсіч агресії та завдання противнику неприйнятних втрат, з огляду на які він буде змушений припинити збройну агресію проти України. Фінансування Програми буде здійснюватися з місцевого бюджету та інших джерел, не заборонених законодавством України.

Виконання Програми дозволить сформувати цілісну політику підготовки Білоцерківської міської територіальної громади до національного спротиву, створення можливостей для розвитку навичок у сфері безпеки та оборони мешканців Білоцерківської МТГ, забезпечення безперебійного функціонування життєдіяльності Білоцерківської МТГ у випадку загроз виникнення надзвичайної ситуації, та ін.

Звернення депутатів міської ради

Також депутат міської ради Геннадій Джегур зачитав звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Ради національної безпеки і оборони України щодо виконання Закону України «Про основи національного спротиву».

Дане звернення передбачає вимогу депутатів терміново розробити проєкт Закону про внесення змін  до Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» з метою фінансового забезпечення виконання Закону «Про основи національного спротиву».

На час розробки і прийняття комплексного рішення також вимагається підтримати проєкт Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» щодо збільшення видатків на оборону та зміцнення обороноздатності держави. Ним, зокрема, встановлюється обов’язок Кабінету Міністрів України протягом десяти днів з дня набрання чинності цим Законом забезпечити виділення з резервного фонду Державного бюджету України 300 000,0 тис. гривень для потреб організації територіальної оборони.

Депутати підтримали рішення направити дане звернення вказаним адресатам.


Опубліковано: 17 лютого 2022 року
Поділитися