Приведення тарифів на ритуальні послуги до норм чинного законодавства з 01 січня 2018 року

14 грудня у місті Біла Церква відбулося засідання «круглого столу» щодо розгляду проекту рішення виконавчого комітету Білоцерківської міської ради «Про тарифи на ритуальні послуги». Засідання провела заступник міського голови Інна Новогребельська.

 

Заступник міського голови наголосила, що комунальне підприємство Білоцерківської міської ради «Спецкомбінат з надання ритуальних послуг» на даний час користується тарифами на надання ритуальних послуг, що складають мінімальний перелік послуг необхідних для поховання померлого, які  затверджені рішенням виконавчого комітету міської  ради №05 від 10.01.2017р. Наразі підвищення розміру мінімальної заробітної плати з 3 200грн., яка діяла з 01 січня 2017 року до  3 723грн. з 01 січня 2018 року, згідно проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» №7000 від 15.09.2017 р., збільшення  на 16,3 %  від розміру мінімальної заробітної плати, яка взята до розрахунку діючих тарифів, зростання вартості паливо-мастильних матеріалів, енергоносіїв, комунальних послуг у порівнянні з витратами в діючих тарифах, а також збільшення сум податків, спонукало підприємство до  приведення діючих тарифів на ритуальні послуги до норм чинного законодавства.

 

Даний регуляторний акт не може бути вирішений за допомогою ринкових механізмів, оскільки виключно до компетенції органів місцевого самоврядування належать повноваження щодо затвердження тарифів для комунального підприємства.

 

«Необхідністю прийняття даного рішення є приведення тарифів на ритуальні послуги до економічно обґрунтованого рівня, затвердження яких вплине на забезпечення своєчасного, у повному обсязі і якісного надання послуг. Крім того, приведення даних тарифів до економічно обґрунтованих витрат приведе до повної їх окупності, адже відшкодування їх збитковості не передбачено чинним законодавством України»,- відмітила заступник начальника управління житлового господарства з економічних питань ДЖКГ Людмила Мельник.

 

Слід зазначити, що КП БМР «Спецкомбінат з надання ритуальних послуг» крім надання ритуальних послуг також обслуговує міські кладовища, проводить заходи по прибиранню та благоустрою. Крім того, залучаються технічні та людські ресурси підприємства на прибирання шляхів у зимовий період, до проведення толоки, на ліквідацію надзвичайних ситуацій та ін. 

 

У обговоренні питань взяли участь: депутати Білоцерківської міської ради Юрій Балас та Олександр Русс,  начальник управління економіки виконавчого комітету Білоцерківської міської ради Олена Карпенко та спеціалісти КП БМР «Спецкомбінат».

 

Учасники засідання «круглого столу» одноголосно схвалити винесення проекту рішення «Про тарифи на ритуальні послуги» на розгляд засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради.

 

У заході взяли участь: секретар міської ради Вадим Кошель, керівники відділів Департаменту житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради, головні спеціалісти відділу з питань розвитку підприємництва та інвестицій; представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.
 

Приведення тарифів на ритуальні послуги до норм чинного законодавства з 01 січня 2018 року


Опубліковано: 15 грудня 2017 року
Поділитися