Проведено практичний курс для керівників медичної галузі області

30 серпня в місті Біла Церква відбувся практичний курс для керівників закладів охорони здоров’я Київської області. Організатор заходу – Практична школа професійного розвитку медичних працівників  Medical School.

 

Захід було проведено під головуванням та за підтримки народного депутата України (партія «Об’єднання «Самопоміч»), заступника голови комітету ВР України  з питань охорони здоров’я Ірини Сисоєнко.

 

З привітальним  словом до учасників заходу звернувся міський голова Геннадій Дикий, який наголосив на  важливості проведення практичного курсу в сучасних умовах, коли проводиться  реформування медичної галузі країни, і, в першу чергу, для керівників лікувальних закладів: «Я радий, що такий серйозний захід відбувається у нашому місті. Хочу побажати вам плідної роботи, щоб у вас все вдалось. Адже медицина це одне з найважливіших питань у нашій країні».

 

Доповідачами виступили:

Ірина Сисоєнко - заступник голови комітету ВР України  з питань охорони здоров’я, яка акцентувала  увагу присутніх на прийнятому Верховною Радою законопроекту № 2309 а-д, який передбачає автономізацію державних та комунальних закладів охорони здоров’я, який передбачає надання можливості фінансувати саме медичні послуги, що надаються пацієнтам, а не утримання приміщень лікарень, як це відбувається зараз. Також відмітила, що впродовж багатьох десятиліть заклади охорони здоров’я функціонували у статусі бюджетних установ. Згідно із законопроектом державні та комунальні заклади охорони здоров’я будуть залишатись у державній та комунальній власності і не будуть підлягати приватизації.

- Антоніна Нижняк - засновник та керівник юридичної компанії «МЕДКОНСАЛТИНГ», провідний фахівець в галузі медичного права, аудитор з сертифікації систем управління якістю за стандартом ISO серії 9001, вона звернула увагу на нові підходи до стандартів якості надання медичної допомоги та їх можливі юридично-правові наслідки, про зміни в законодавстві в питаннях ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики та акредитації медичного закладу.

- Ольга Глухова - аудитор з сертифікації систем управління якістю Національної системи сертифікації УкрСЕПРО; аудитор з сертифікації систем управління якістю ДП «Державний медичний центр сертифікації» МОЗ України; аудитор з сертифікації систем управління якістю міжнародного органу з сертифікації «Quality Austria» (м. Відень), розповіла про стандарти якості медичної допомоги в критеріях акредитації медичного закладу та наголосила, що метою впровадження системи управління якістю в клініці є демонстрація здатності надавати медичну допомогу і медичні послуги, що відповідають вимогам пацієнтів, інших зацікавлених у діяльності клініки сторін і відповідають чинним нормативним і регуляторним вимогам у сфері охорони здоров'я, і свого прагнення підвищувати задоволеність пацієнтів.

- Юрій Бугай – керівник проекту електронної системи Е-Health Міністерства охорони здоров’я України. Він розповів, що над електронною системою eHealth працює проектний офіс, створений Міністерством охорони здоров’я України, Державним агентством з питань електронного урядування, українським представництвом Transparency International та найбільшою пацієнтською організацією в Україні – Всеукраїнською мережею ЛЖВ.  З його доповіді присутні отримали відповідь на питання: навіщо E-Health? Е - Health це інструмент для реалізації реформ. Відносини в сфері охорони здоров’я відбуваються без паперу:

1. Комфорт роботи лікарів:  зменшення паперової роботи, інформаційна підтримка рішень (протоколи), спрощення логістики та отримання інформації про пацієнта;

2. Комфорт та користь для пацієнта: єдина медична картка, можливість обрати лікаря, надати чи ознайомитись з відгуками, спрощення логістики та отримання інформації;

3.Комфорт та користь для держави: прозорість використання бюджету та закуплених державою медичних препаратів, отримання актуальних даних про систему охорони здоров’я, контроль якості медичних послуг показники здоров'я.

 

Підбиваючи підсумки роботи, організатори заходу засвідчили, що проведення таких заходів особливо актуальне в світлі сучасних тенденцій розвитку і реформування вітчизняної охорони здоров’я. Спеціалізовані семінари, професійні школи, майстер-класи та круглі столи дозволять сконцентруватися на найбільш гострих і актуальних питаннях сучасної охорони здоров’я. Побажали всім міцного здоров’я, гарного настрою, натхнення та віри у світле майбутнє.

 

Після заходу всі учасники заходу отримали сертифікати.

 

У заході взяли участь заступник: міського голови Ольга Настіна, керівники закладів охорони здоров’я Київської області, представники громадськості, журналісти місцевих ЗМІ та ін..

Проведено практичний курс для керівників медичної галузі області


Опубліковано: 31 серпня 2017 року
Поділитися