Проблемні питання мешканців, що постраждали від НС - на контролі у місцевої влади

26 квітня секретар Білоцерківської міської ради Володимир Вовкотруб провів чергову зустріч з мешканцями будинку по пров. Грузинський,23, де 30 березня ц.р сталася надзвичайна ситуація техногенного характеру місцевого рівня.

Секретар міської ради поінформував жителів будинку про дії місцевої влади щодо їх соціальної підтримки.  Зокрема - про ухвалене на минулому засіданні сесії Білоцерківської міської ради рішення, яким  внесено зміни до Програми соціальної підтримки «Турбота» на 2023-2025 роки. Це дасть можливість виділяти кошти з місцевого бюджету на компенсацію вартості оренди житлових приміщень для мешканців, що постраждали і не мають змоги проживати у своїх оселях. На ці потреби у бюджеті передбачено 6 млн грн.  

 Також зупинився на вже вчинених діях місцевої влади у необхідних процесах щодо здійснення технічних експертиз компетентними службами, які нададуть висновки про подальшу долю під’їзду, який постраждав від вибуху, можливості використання комунікацій у цьому будинку та його відновлення в цілому.

Жителям даного будинку також детально повідомили механізм подання документів на компенсацію, розповівши покроково куди і які документи необхідно подати.  

Основним питанням, яке турбувало мешканців будинку, де сталася надзвичайна ситуація, було - коли вони зможуть забрати особисті речі та документи, адже через руйнування конструкції будинку, наразі, до квартир одного з під’їздів не можна потрапити.

Обговорили й питання безпеки майна,  можливості відновлення документів та отримання компенсацій за втрату власних речей, оплати за комунальні послуги квартир, де зараз не проживають люди тощо.

Представники влади запевнили білоцерківців, що всі необхідні заходи для підтримки жителів даного будинку будуть вчинені, враховуючи чинне законодавство України та закликали їх до тісної співпраці.

Підводячи підсумки зустрічі Володимир Вовкотруб зауважив: «Сьогодні відбулася дуже активна зустріч з мешканцями. Це було живе спілкування, жителі мали можливість задати всі запитання, які їх турбують. Більша частина питань, на сьогодні  нами вже вирішена. Звичайно є проблеми, які потребують індивідуального підходу та вирішення і ми працюватимемо на цим. Міська влада зі свого боку робить все, що можливо. в межах чинного законодавства і можливостей, для якнайшвидшого вирішення надзвичайної події, яка сталася тут».

На зустрічі також були присутні заступник міського голови Анатолій Кравець, начальник департаменту ЖКГ міської ради Ольга Іванова, начальник управління соціального захисту населення міської ради Юлія Терещук та ін.

  

Проблемні питання мешканців, що постраждали від НС - на контролі у місцевої влади


Опубліковано: 26 квітня 2024 року
Поділитися