Про захист вразливих верств населення взимку - думаємо вже сьогодні

16 жовтня в приміщенні Комунальної установи Білоцерківської міської ради «Територіальний центр надання соціальних послуг»  під головуванням заступника міського голови Інни Новогребельської відбулося  засідання координаційної ради, на якому було розглянуто питання:  «Про організаційні заходи щодо захисту громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, бездомних осіб та інших вразливих верств населення в осіньо-зимовий період 2019 – 2020 рр».

Для обговорення питань, пов’язаних з спільною організацією гарячого харчування безхатченків по мікрорайонам міста  були запрошені представники благодійних та релігійних громад.

Директор КУ БМР «Територіальний центр надання соціальних послуг» – секретар координаційної ради Ірина Дога ознайомила присутніх з переліком заходів, які були вжиті з метою попередження переохолодження та загибелі соціально незахищених верств населення, а саме:

- на базі приміщень територіального центру створені пункти обігріву та гарячого харчування;

- організовано прийом гуманітарної допомоги від населення для наповнення банків зимового одягу та взуття;

- затверджені графіки проведення соціальних патрулів на період зниження температури повітря, до складу яких входять працівники територіального центру;

- вжито заходів щодо організації щоденного гарячого харчування;

- в установі забезпечено роботу телефонної «гарячої лінії» для повідомлення про осіб, які опинились в екстремальній ситуації та потребують допомоги.

Заслухали завідувача відділення обліку бездомних осіб та осіб, звільнених з місць позбавлення волі Раїсу Довгаль, яка продемонструвала членам координаційної ради карту маршрутів соціальних патрулів, зауважила, що в осінньо-зимовий період готові працювати 11 соціальних патрулів, а на випадок різкого зниження температурного режиму кількість патрулів буде збільшено до 21, також доповіла, що з метою охоплення всіх мікрорайонів міста пунктами обігріву їх кількість буде 18 - це на 8 пунктів більше  в порівнянні з минулим  періодом.

На засіданні були присутні члени координаційної ради - керівники управлінь, служб та відділень Білоцерківської міської ради, представники релігійних громад.

З всіх розглянутих питань учасникам засідання координаційної ради надані відповідні доручення та встановлені терміни їх виконання.

Голова координаційної ради Інна Новогребельська висловила вдячність всім керівникам служб, які допомагають у спільній роботі та зауважила, що проблема безхатченків є особливо нагальною в осінньо-зимовий період та закликала вирішувати її спільними зусиллями.

Про захист вразливих верств населення взимку - думаємо вже сьогодні


Опубліковано: 18 жовтня 2019 року
Поділитися