Презентовано цікаві ідеї комплексного благоустрою об’єктів окремих територій Білої Церкви

11 травня в Білій Церкві було презентовано ряд проектів щодо комплексного благоустрою об’єктів на територій міста.

 

Заступник міського голови Валерій Гнатюк наголосив, що дані проекти напрацьовуються  департаментом житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради. Головними розпорядниками коштів по ним є як даний департамент, так і відділ капітального будівництва. Всі об’єкт для реконструкції визначені міською радою.

 

«Наразі  буде презентовано ескізні проекти, які покажуть основні концепції і бачення  щодо реконструкцій, розвитку тих чи інших територій. Майже всі проекти були обговорені на містобудівній раді, тому враховані існуючі вимоги і державно-будівельні норми при їх розробці, - зазначив Валерій Гнатюк. – Метою сьогоднішньої презентації є ознайомлення громадськості та в ході діалогу виявлення можливих конструктивних зауважень та пропозицій, які будуть враховані в подальшому, при розробці проектно-кошторисної документації».

 

Заступник міського голови зауважив, що всі об’єкти є важливими для білоцерківців, тому що їх використовують як зони відпочинку, для занять спортом, або ж вони є важливими частинами артерій міста. Як приклад було наведено такі території як: сквер на масиві Таращанський, де заплановано  створити зони відпочинку та спортивні майданчики для дітей; історична зона нашого міста – Замкова гора, на якій необхідно провести комплексний благоустрій і забезпечити туристичну привабливість дитинця Білої Церкви; реконструкція однієї із людних площ міста - перед Будинком приїжджих, парку Слави  та ін.


Отож, у  ході заходу  представники проектних організації  презентували низку ескізних проектів на комплексний благоустрій об’єктів розроблених їхніми установами. Серед них:

- Реконструкція площі перед Будинком приїжджих: На ній передбачається провести модернізацію озеленення, зміна пішохідних  зв’язків, облаштування парковки, використання  рельєфної пластики при формуванні ландшафту, також заплановано змістити акцент та зробити площу «точкою мистецтв» для молоді. Пам’ятник П.Запорожцю буде збережено лише в якості мистецького твору відомого українського скульптора.

- Реконструкція алеї бульв. Олександрійський: доповідач розповів про вже проведену роботу,  заплановані заходи  частин бульвару та ознайомив із ескізними проектами облаштування окремих зон, які потрібно буде провести в подальшому. Було акцентовано увагу на пішохідні мережі, доріжки для велосипедистів, створення безбар’єрних переходів через проїжджі частини, облаштування зон відпочинку, озеленення тощо.

- Реконструкція пішохідної частини пр.Кн.Володимира з облаштуванням благоустрою навколо скульптури "Шлях до Соборності": передбачено створити паркову зону із використанням р.Протока, вхідною групою служитиме скульптура. Об’єкт також матиме велодоріжки, парковку, зони для відпочинку, інформаційні стенди та ін.

- Реконструкція прибережної зони р.Рось вздовж пр.Кн.Володимира в районі храму Покрови Божої Матері до мосту по вул.Заярська:  оскільки дану частину міста білоцерківці використовують як територію відпочинку, занять спортом, а частина – залишають автотранспорт, приїжджаючи до храм, першочерговим завданням було розробити схему упорядкування  стоянки для авто. Для цього на схилі від проїжджої частини пропонується створити нижній паркувальний рівень. Крім того територія буде облаштовано зонами відпочинку, об’єктами громадського харчування, оптимізовано пішохідні доріжки.

- Ескізний проект щодо реконструкції рекреаційної зони о.Дитинство та вул.Новоселівська  теж зацікавив присутніх. Проектантами було запропоновано бачення розвитку території, який передбачає будівництво пішохідних та велосипедних доріжок, зон розваг для дітей. Також було презентовано  проект щодо реконструкції пішохідного мосту через р.Рось.  


Також було обговорено:

- Реконструкція Скверу на масиві Таращанський;

- Реконструкція рекреаційної зони Замкова гора;

- Реконструкція вулиці Театральна;

- Капітальний ремонт об’єктів благоустрою зеленого господарства в межах провулку Горний;

- Ескізний проект парку Слави та ін.

 

Щодо кожного з проектів було висловлено чимало питань та пропозицій, більшість з яких стосувалися  облаштувань зон для паркування автомобілів; збереження існуючих дерев та можливість використання цінних порід при посадці нових; передбачення мереж для можливих  комунікацій;  обговорили необхідність врахування питання подальшого обслуговування цих територій щодо прибирання. Наголосили на необхідності врахування інтересів різних вікових категорій при плануванні зон відпочинку; обговорили знаходження шляхів фінансування, залучення приватних структур до їх співфінансування по реалізації проектів та ін.

 

У заході взяли участь депутати обласної та міської рад, заступники міського голови, представники структурних підрозділів, проектних організацій, активісти міста та небайдужі громадяни.

Презентовано цікаві ідеї комплексного благоустрою об’єктів окремих територій Білої Церкви


Опубліковано: 11 травня 2018 року
Поділитися