Презентація Генерального плану м.Біла Церква

Даний захід відбувся 19 квітня в приміщенні великої зали виконавчого комітету міської ради.
Генеральний план міста Біла Церква розроблено на виконання рішення Білоцерківської міської ради від 31 березня  2015 року № 1444-73-VI згідно ст. 17 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», з метою визначення територіального розвитку на проектний період з урахуванням перспектив, обґрунтованих раціональним використанням територіальних та природних ресурсів, встановлення меж населеного пункту, а також з метою оптимальної функціональної організації території населеного пункту, що має забезпечувати розвиток та реконструкцію територій, найкращі умови проживання та праці.

Під час заходу міський голова Геннадій Дикий наголосив, що міською владою було проведено велику роботу щодо розробки нового документу, оскільки на даний час місто користується Генеральним планом, який був затверджений в 1985 році. Через це деякі  аспекти плану є  неактуальними і не виконують функцію щодо розвитку території міста. Відмітив, що розроблений Генеральний план наразі находиться на етапі обговорення і представники громадськості можуть надати конструктивні пропозиції, які будуть враховані в документі.
Слід зазначити, що за офіційною межею, затвердженою в 1963р. площа Білої Церкви становить 3 368 га, при тому, що фактично, за проектом землеустрою, використовується 6 419га. Розроблений Генеральний план має вирішити завдання: визначити основні напрямки розвитку міста; надати рішення щодо планування Білої Церкви; врахувати, формування та розбудову транспортної, інженерної інфраструктури та промислової зони;  надати розрахунки щодо необхідного розширення території та ін. Документ матиме безстроковий термін дії. Включає в себе більше 20 креслень з пояснювальними записками, аналізом та прописаними основними параметрами, а також графічні креслення.
В ході презентації розробники документу – представники Державного підприємства «Науково-дослідницький інститут містобудування»  в числі заступника директора з наукової роботи Ігоря Соколова, головного архітектора проектів Віри Колодової та начальника відділу Тетяни Жайворонкової детально поінформували присутніх про  Генеральний план, наголосивши, що  він має бути збалансованим в частині планування території з урахуванням інтересів жителів Білої Церкви та подальшого розвитку промисловості.
Зокрема, було акцентовано увагу присутніх на історичні передумови створення Генерального плану; на зонування територій з урахуванням можливих житлових забудов із центрами соціального обслуговування (в південних частинах міста); переносу промислової зони ( північно-східна частина міста); винесенню за межі міста транзитних транспортних потоків; на розвитку історико –архітктурних ареалів та ін.

Присутніх також було ознайомлено із перспективною межею міста, яка буде визначена окремим документом та подаватиметься на затвердження Верховній Раді України. Наразі відбувається обговорення із громадами сільських та селищних рад питання щодо розгляду можливості передачі земель, які знаходяться у їхній власності, але фактично використовуються містом. 

Присутні обговорили питання щодо будівництва окружних доріг, можливості передбачення в Генеральному плані місць для нових  історичних пам’ятників, вирішення проблем щодо розмежування території міста та району.
В.о. начальника управління містобудування та архітектури міської ради Олег Пусков наголосив, що детальна інформація про Генеральний план розміщена на офіційному веб-сайті міської ради в розділі «Містобудівна документація». 

Також з матеріалами проекту Генерального плану міста Біла Церква можна ознайомитися  у приміщенні холу управління містобудування та архітектури Білоцерківської міської ради за адресою: бульв. Олександрійський, 75, (колишня назва бульв. 50-річчя Перемоги) м. Біла Церква.
Зауваження та пропозиції надавати у письмовому вигляді до управління містобудування та архітектури Білоцерківської міської ради з 15 квітня 2016 р. по 16 травня 2016 року, за адресою: інд. 09100, м.Біла Церква, бульв.Олександрійський, 75, управління містобудування та архітектури Білоцерківської міської ради, з зазначенням прізвища, ім’я та по батькові, місця проживання, з особистим підписом.
В заході взяли участь  представники Білоцерківської районної влади, представники громадськості м.Біла Церква та району, журналісти міських ЗМІ.



Опубліковано: 19 квітня 2016 року
Поділитися