Прес-конференція в.о. начальника управління містобудування та архітектури міської ради Олега Пускова

18 квітня відбулася прес-конференція в.о. начальника управління містобудування та архітектури міської ради Олега Пускова.

Головним питанням було висвітлення порядку та процедури розробки і затвердження головного документа містобудування – Генерального плану м.Біла Церква.

Перший Генеральний план м. Біла Церква був створений в  60-х роках 20 століття. На сьогоднішній день діє Генеральний план міста, який затверджений в 1985 році. Але, на жаль, деякі аспекти даного плану є  неактуальними і не виконують функцію по розбудові території міста.

Олег Пусков відмітив,  що  Державним підприємством «Науково-дослідницький інститут містобудування» (м.Київ) було проведено роботу по розробці даного плану. Головною метою Генерального плану є територіальний розвиток Білої Церкви та, зокрема,  її південно-західної, південно-східної (Таращанський та Піщаний масиви) та північно-східної частин.

В.о. начальника управління містобудування та архітектури міської ради наголосив, що даним управлінням та  колишнім головним архітектором міста Геннадієм Кревським було проведено велику роботу по підготовці  та створенню цього документу.

До розробки плану було залучено структурні підрозділи міської ради, велику кількість організацій, представники малого та середнього бізнесу, депутати міської ради та безпосередньо міський голова Геннадій Дикий. Вони надали необхідну інформацію та пропозиції щодо розроблення Генерального плану м. Біла Церква.

Головними аспектами документа  є стратегія розвитку населеного пункту, формування та побудова транспортної, інженерної інфраструктури, тощо.

Біла Церква – це історичне місто, тому одним із головних напрямків Генерального плану – є історико-архітектурний розвиток міста, а саме його центральної частини та парку «Олександрія».

В Генеральному плані передбачено частини міста, які враховують місця відпочинку, історичні зони, промислові зони та подальші етапи їх розвитку. Так документ включає  більше 10 таких детальних планів.

Наразі відбувається перший етап –затвердження Генерального плану.  Надалі громадськість міста та спеціалісти матимуть змогу  внести пропозиції та зауваження, які будуть враховані та узгоджені з органами місцевого самоврядування.

У міських засобах масової інформації було доведено до жителів міста інформацію про етапи розробки Генерального плану . На офіційному сайті міської ради, в розділі «Містобудівна документація»,  оприлюднено  матеріали стосовного даного питання.

В.о. начальника управління містобудування та архітектури міської ради Олег Пусков запросив білоцерківців на презентацію Генерального Плану м. Біла Церква, яка  відбудеться 19 квітня о 10.00.



Опубліковано: 18 квітня 2016 року
Поділитися