Прес-конференція начальника управління охорони здоров’я міської ради А.Рогова

30 листопада відбулася прес-конференція для представників міських засобів масової інформації, яку провів начальник управління охорони здоров’я міської ради А.Рогов.

Під час прес-конференції А.Рогов поінформував, що 25.11.2015р. в місті сталася трагічна подія - помер трьохрічний хлопчик. У зв’язку із цим в засобах масової інформації поширилися дані, що причиною летального випадку стало щеплення, яке отримав хлопчик від поліомієліту.

Начальник управління охорони здоров’я міської ради детально поінформував про стан дитини до та після проведеня вакцинації. Наголосив, що за попередніми даними причиною смерті стало не щеплення, а ряд інших діагнозів. Остаточні підсумки будуть оголошені після проведення відповідних досліджень. Білоцерківським відділом поліції за фактом смерті трьохрічного хлопчика відкрито кримінальне провадження.

Начальник управління охорони здоров’я міської ради А.Рогов наголосив, що щеплення проти поліомієліту є загальнообов’язковим,  відбувається відповідно до законодавства України, проводиться планово і за останні роки зафіксовано лише 2 побічні реакації дітей на 8 тисяч щеплень.

В заході взяли участь начальник Білоцерківського міського управління Головного управління Держсанепідслужби у Київській області Г.Провізіон, заступник головного лікаря міської дитячої поліклініки з медичної частини Р.Люта, головний лікар міського територіально-медичного об’єднання О.Душак та заступник директора з медичної частини даного закладу  - Т.Дідич.



Опубліковано: 01 грудня 2015 року
Поділитися