Прес-конференція міського голови Г.Дикого

30 листопада міський голова м.Біла Церква Г.Дикий провів прес-конференцію для представників міських засобів масової інформації.

В ході прес-конференції міський голова наголосив, що виконуючи передвиборчі обіцянки, він щотижня звітуватиметься перед громадою Білої Церкви про роботу, яка проводитиметься міською владою та ним на даній посаді.

Міський голова  Г.Дикий зупинився на основних напрямках діяльності, зокрема, відмітив, що проводиться робота щодо вирішення кадрових питань. З наступного тижня планується розпочати аудит  всіх комунальних підприємств та структурних підрозділів міської ради.  Аудит проводитимуть профільні компанії, які відомі як в Україні, так і за її межами. Білоцерківці будуть ознайомлені із  результатами даної перевірки. За підсумками аудиту буде визначено які із діючих керівників матимуть можливість брати участь у конкурсі на нові призначення. Міський голова акцентував увагу, що кандидати на посади заступників міського голови, керівників структурних підрозділів, комунальних підприємств  міської ради призначатимуться виключно на конкурсній основі.

На прес-конференції міський голова Г.Дикий наголосив, що протягом останніх 10 днів проводиться робота із залученням юристів та  фахівців різних напрямків життєдіяльності міста, інститутів громадянського суспільства  та інших організацій з підготовки нового регламенту роботи міської ради, який передбачатиме її дяльність із залученням громади Білої Церкви. Даний регламент включатиме європейські норми функціонування міської ради, не дозволятиме приймати кулуарно рішення без обговорення із жителями міста. Проект нового регламенту буде оприлюднено найближчими днями на офіційному сайті Білоцерківської міської ради.

Під час прес-конференції міський голова також зупинився на питанні організації подачі гарячого водопостачання до житлового фонду міста. Зокрема, відмітив, що комунальне підприємство Білоцерківської міської ради "Білоцерківтепломережа" має заборгованість за спожиті енергоресурси перед газопостачальними організаціями. Міською владою вирішуватиметься питання знаходження коштів для погашення даної заборгованості та проводитиметься відповідна робота із неплатниками – споживачами даних послуг серед населення міста. Акцентував увагу, що минулої п’ятниці ним було підписано розпорядження щодо  початку роботи по підготовці до запуску гарячої води. Наголосив, що зараз у системі гарячого водопостачання  є недоліки, які нестимуть певні перевитрати, але, незважаючи на це, поступово, із 01.12.2015р. розпочнеться поетапний запуск гарячої води в житлові будинки м.Біла Церква. Зупинився на  необхідності проведення реконструкції мереж гарячого водопостачання.

Міський голова також поінформував про роботу щодо розробки нового проекту містобудівної документації Білої Церкви, яка включатиме будівництво об’їзних доріг.  Даний проект необхідний для подальшого затвердження меж міста. З цією метою створено робочу групу за участю провідних спеціалістів архітектури та містобудування Білої Церкви, представників департаменту містобудування та архітектури Київської обласної державної адміністрації та ін.  Щотижня дана робоча група контролюватиме хід проведення розробки містобудівної документації.

В ході прес-конференції міський голова Г.Дикий  повідомив про зустріч із представниками Північної екологічної фінансової корпорації НЕФКО, яка надає кредити та інвестиції для впровадження енергоефективних технологій. Під час зустрічі розглядалася можливість залучення кредиту в сумі до 3 млн. евро під низькі відсотки річних.  Дані кошти будуть спрямовані на утеплення міських закладів соціального призначення,  шкіл, дитячих садочків та ін. Такі проекти уже реалізовано в ряді міст України. Термін їх окупності  до 5 років.

Протягом минулого тижня міський голова також провів зустріч із Консулом Республіки Польща в Україні, в ході якої була обговорена можливість співпраці в рамках обміну учнями старших класів для навчання.

Крім того, міський голова Г.Дикий провів робочу зустріч із керівництвом департаменту капітального будівництва Київської обласної державної адміністрації щодо вирішення питання завершення спорудження дитячого дошкільного навчального закладу на масиві Таращанський. Зокрема, було обговорено можливість співфінансування проведення заключних робіт. Так, заплановано, що 10% від вартості кошторисних робіт будуть виділені із міського бюджету, а 90% - із обласного. Питання виділення необхідних коштів  з міського бюджету буде винесено на найближчу сесію міської ради. Також особлива увага буде приділена строкам виконання робіт підрядними організаціями по оперативному освоєнню коштів і т.д.

На прес-конференції міський голова також зупинився на питанні вирішення проблеми із безпритульними тваринами. До початку літа наступного року заплановано створити відповідний притулок, вирішити питання їх харчування, утримання та ін. Місцем для розташування даної установи обрано район міського сміттєзвалища.

В ході заходу міський голова Г.Дикий звернувся до білоцерківців із пропозицією долучитися до вирішення актуальних питань життєзабезпечення міста, наголосивши, що проводитиме зустрічі із ними щоп’ятниці в приміщенні міської ради.  Відмітив необхідність створення громадської ради, для ефективної співпраці інститутів громадянського суспільства  з міською владою.

Міський голова дав відповіді на поставлені питання журналістів.



Опубліковано: 01 грудня 2015 року
Поділитися