Прес-конференція для журналістів міських засобів масової інформації

01 грудня в м.Біла Церква відбулася прес-конференція для журналістів міських засобів масової інформації, в якій взяли участь керуючий справами виконавчого комітету міської ради Н.Дудко, державний виконавець міського відділу державної виконавчої служби Білоцерківського міськрайонного  управління юстиції Р.Дорошенко.

В ході прес-конференції керуючий справами виконавчого комітету Білоцерківської міської ради Н.Дудко поінформувала присутніх про роботу, яка проводиться по реєстрації документів громадян щодо забезпечення виконання Постанови Кабінету Міністрів України № 440 від 03.09.2014р. «Про затвердження Порядку погашення заборгованості за рішеннями суду, виконання яких гарантується державою». Відповідно даної Постанови затверджено порядок погашення заборгованості за рішеннями суду, виконання яких гарантується державою.

Зокрема, наголосила, що громадянам, які раніше мали ухвалені рішення суду про погашення заборгованості, необхідно звернутися до судових органів для отримання документу. Потім, у міському відділі державної виконавчої служби Білоцерківського міськрайонного  управління юстиції потрібно взяти встановленої форми заяву із переліком необхідних документів та надіслати їх рекомендованим листом до управління державної  виконавчої служби Головного управління юстиції у Київській області (м.Київ, вул. Ярославська, 5/2). Прийняті документи будуть внесені до Реєстру рішень, виконання яких гарантується державою. 

Щокварталу, по мірі опрацювання, прийняті управлінням державної  виконавчої служби Головного управління юстиції у Київській області виконавчі документи та рішення суду передаватимуться органам Державного казначейства для погашення заборгованості за ними. Фінансування цих виплат безпосередньо залежатиме від видатків, які будуть передбачені на зазначені цілі в Державному бюджеті України  поточного та наступних років.

Детально про механізм внесення громадян до Реєстру рішень, виконання яких гарантується державою,  поінформував державний виконавець міського відділу державної виконавчої служби Білоцерківського міськрайонного  управління юстиції Р.Дорошенко.

Під час прес-конференції присутні дали відповіді на поставлені питання журналістів.



Опубліковано: 02 грудня 2014 року
Поділитися