Прес-конференція для представників міських засобів масової інформації

07 грудня в м.Біла Церква  відбулася прес-конференція для представників міських засобів масової інформації, в якій взяли участь начальник Білоцерківського міського управління Головного управління Держсанепідслужби у Київській області Г.Провізіон та начальник управління ветеринарної медицини у м. Біла Церква В.Вовкотруб.

Так, начальник Білоцерківського міського управління Головного управління Держсанепідслужби у Київській області Г.Провізіон поінформувала присутніх про стан захворюваності на гострі кишкові інфекції. Відмітила, що за 9 місяців поточного року в Україні було зареєстровано 86 спалахів на гострі кишкові інфекції, від яких постраждало більш як 1300 осіб, в тому числі  - 615 дітей. Акцентувала увагу, що дана статистика зросла, оскільки в минулому році було зареєстровано лише 61 спалах.

Наголосила, що в Білій Церкві таких спалахів не було зареєстровано, проте, є складна ситуація із поодинокими випадками на дане захворювання, показник якого зріс у порівнянні з минулим роком на 43% і становить 795 випадків. Серед білоцерківців, які захворіли на гострі кишкові інфекції 70%- діти та підлітки. Основною причиною захворювання є придбання продуктів харчування на стихійних ринках, на яких вони не проходять відповідної вертеринарно-санітарної експертизи.

Відмітила, що у зв’язку із реорганізацією Держсанепідслужби дана установа немає важелів впливу на суб’єктів, які здійснюють стихійну торгівлю, але висловила сподівання, що в подальшому ситуація зміниться.

В ході прес-конференції начальник управління ветеринарної медицини у м. Біла Церква В.Вовкотруб  поінформував про роботу даного управління щодо організації проведення ветеринарно-санітарної експертизи продуктів харчування, які переробляються на відповідних підприємствах міста та реалізуються в магазинах та агропродовольчих ринках. Наголосив, що безпечно купувати продукти лише в установлених місцях, оскільки стихійна торгівля – потенційна небезпека для споживача. Продукти харчування, які безконтрольно реалізуються на стихійних ринках, не проходять лабораторний контроль, не запаковані належним чином, тому їх споживання може спричинити  гострі кишкові інфекції та інші захворювання.

Начальник Білоцерківського міського управління Головного управління Держсанепідслужби у Київській області Г.Провізіон та начальник управління ветеринарної медицини у м. Біла Церква В.Вовкотруб закликали білоцерківців не купувати продукти харчування в невстановлених місцях, оскільки це є загрозою для їх здоров’я та дали відповіді на поставлені питання  журналісті.



Опубліковано: 08 грудня 2015 року
Поділитися