Прощання з підполковником О.Шкурко, який загинув, захищаючи незалежність України

10 грудня в м.Біла Церква відбулося прощання із старшим помічником начальника штабу бригадної артилерійської групи  72-ї окремої механізованої бригади - підполковником О.Шкурко, який загинув, захищаючи незалежність України.

Підполковник О.Шкурко проходив службу в 72-й окремій механізованій бригаді. З 01 травня 2014р. безпосередньо брав участь у виконання службових завдань в районі проведення антитерористичної операції на території східних областей України. Під час виконання службового завдання 26.07.2014р. потрапив в полон, був тяжко поранений, а 06.08.2014р. - розстріляний. Протягом даного періоду рідні та близькі шукали могилу загиблого, і тільки через півтора року їм вдалося повернути тіло Олександра Вікторовича на рідну землю.

Виступаючи перед присутніми на мітингу вшанування пам’яті загиблого воїна, міський голова Г.Дикий наголосив, що  такі білоцерківці як підполковник О.Шкурко, є справжніми захисниками України, адже не шкодуючи власного життя стали на захист нашої держави.  Вони є прикладом героїзму, патріотизму та незламного духу.

Міський голова зазначив, що ми є у невідплатному боргу перед усіма загиблими, тому міська влада прикладе всіх зусиль, щоб родина підполковника О.Шкурко та всі родини загиблих білоцерківців постійно відчували підтримку.
В ході заходу відбулася панахида над загиблим воїном, присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять підполковника О.Шкурко. Захоронений загиблий на Алеї слави міського кладовища «Сухий яр».

На заході були присутні дружина – Леся Олександрівна та син – Назар, батьки О.Шкурко – Віктор Степанович та Валентина Павлівна, рідні та друзі, депутати міської ради, заступники міського голови, представники структурних підрозділів міської ради, бойові побратими О.Шкурко,  представники громадськості Білої Церкви та Краснопільського району Сумської області, звідки родом загиблий, та журналісти місцевих ЗМІ.



Опубліковано: 10 грудня 2015 року
Поділитися