Прес-конференція керуючого справами виконавчого комітету Білоцерківської міської ради

    На прес-конференції, що відбулася 13 лютого, керуючий справами виконавчого комітету Білоцерківської міської ради доповів про один з етапів транспортної реформи- щодо впровадження електронного квитка для проїзду на громадському транспорті.

    Незабаром у продаж надійдуть  декілька видів електронних проїзних документів.

А саме:

Проїзний квиток на певний період (місяць, два, три). Вартість його коливатиметься у залежності від часу, на який він розрахований, та від статусу пасажира.

Звичайний місячний електронний проїзний квиток коштуватиме 60 гривень, студентський - 40 гривень, а учнівський 20 – гривень, відповідно. За словами Максима Свірського, в разі постійного користування міським громадським транспортом вартість однієї поїздки при користуванні такими місячними квиткамистановитиме в межах від 1.35 до 2.00 гривень. Іншим основним типом електронного квитка буде квиток з можливістю передплати певної кількості поїздок без обмеження терміну їх використання. При придбанні такого квитка також матиме значення кількість передплачених поїздок:

1-9 поїздок, ціна за одну поїздку - 2.00 гривні

10 поїздок, ціна за одну поїздку - 1.85 гривні

11 поїздок – за 20 грн. (біля 1,82 грн. за поїздку)

12-19 поїздок, ціна за одну поїздку - 1.80 гривні

20-60 поїздок, ціна за одну поїздку - 1.75 гривні.

 

    Також залишаться традиційні  разові квитки, що матимуть вартість при покупці в касах ( на зупинках, та в інших місцях продажу) - 2.50 гривень, а при покупці в салоні транспорту - 3.00 гривні. Різниця в ціні існує для заохочення пасажирів до придбання квитків заздалегідь на зупинках, що дозволить транспортникам поступово оптимізувати витрати на збір виручки.

    Керуючий справами провів напередодні декілька нарад та зустрічей з підприємцями Білої Церкви з метою обговорення питань формування мережі продажу проїзних квитків.

    Впровадження даного нововведення попередньо планується на 25 лютого. Саме з цього числа електронні та нові разові квитки мають бути у продажу.  Громадський електротранспорт (тролейбуси) вже підготовлені до використання електронних та нових разових квитків.

    Так у Білій Церкві вже 16 з 20-ти тролейбусів обладнані пристроями длявалідаціїквитків. Це контрольні пристрої, що зчитують інформацію з електронного або разового квитка, проставляють на разовому квиткові дату погашення, валідують (реєструють) поїздку за місячним квитком або знімають однупоїздку з електронного квитка «на кількість поїздок».

    Максим Свірський також зазначив, що категорії громадян, що мають право на пільговий проїзд, будуть користуватися ним як і раніше у повному обсязі, за пред’явлення відповідного документу.А наступним етапом транспортної реформи стане впровадження так званої «картки білоцерківця», що дозволить правильно використовувати механізм компенсації безкоштовного проїзду для пільгових категорій громадян.

 

  


Опубліковано: 14 лютого 2017 року
Поділитися