Подайте свої пропозиції щодо створення якнайкращої велоінфраструктури

Біла Церква стала ще на крок ближче до створення зручної та необхідної у сучасному світі велосипедної інфраструктури, адже велосипед на сьогодні став не тільки засобом для пересування та для спорту, а й необхідною річчю для активного відпочинку.

 

14 червня у Білій Церкві відбулося засідання робочої групи щодо створення велоінфраструктури міста, яке провів заступник міського голови Валерій Гнатюк.

 

Заступник міського голови наголосив, що наразі розроблено попередню схему розташування велодоріжок у Білій Церкві. Цією роботою займається ТОВ «Інститут територіального планування». За основу цієї схеми було взято схему створення велоінфраструктури, розроблену в 2015 році ГО «Центр громадського розвитку». До неї було доєднано всі ескізні пропозиції, які надходили протягом наступних років.   

 

«Зараз є певні напрацювання, але ми плануємо якнайширше залучити громадян, які користуються велотранспортом, чи планують ним користуватися, аби вони надали свої пропозиції щодо розташування велодоріжок, велопарковок, велостоянок, велопрокатних пунктів, спеціальних веломайданчиків та іншої необхідної інфраструктури в усіх мікрорайонах Білої Церкви. Тільки жителі мікрорайоні  знають де і як найкраще розташувати ці об’єкти, щоб було зрочно»,- зазначив Валерій Гнатюк.

 

Заступник начальника департаменту житлово-комунального господарства Альона Колотницька наголосила, що обов’язково, при опрацюванні пропозицій, буде визначено першочерговість виконання тих чи інших робіт, розділено маршрути на: туристичні, рекреаційні та спортивні.

 

Директор  ТОВ «Інститут територіального планування» Олександр Чубенко презентував напрацювання, які є відображеними на схемі, відмітивши, що в ній враховані існуючі велодоріжки вздовж р.Рось, по бул-ру Олександрійському, ескізи велодоріжок на о.Дитинство, а також Програма розвитку велоінфраструктури м.Біла Церква. Поінформував про можливості, які можна використати при плануванні велодоріжок, велосмуг тощо, ознайомив із досвідом інших міст України щодо запровадженої велоінфраструктури.

 

Дана схема знаходитиметься у департаменті житлово-комунального господарства, всі охочі матимуть можливість ознайомитися із нею та надати пропозиції до 01 вересня ц.р.  Пропозиції мають буди оформлені у письмовому вигляді, чітко вказувати строки виконання (найближчий період 3-5 років, чи довгострокова перспектива). Потім, протягом міцяся їх буде опрацьовано відповідними службами та, у подальшому, подано остаточну схему велоінфраструктури м.Біла Церква  на затвердження.

 

Пропозиції, які надійдуть будуть опрацьовані управлінням архітектури та містобудування, департаментом житлово-комунального господарства, відділом капітального будівництва щодо врахування доцільності розміщення тих чи інших об’єктів, відповідності до вже існуючих розробок, можливості облаштування в тих зонах, умов безпеки та інших параметрів.

 

Під час засідання також було обговорено такі питання: розробка загальноміського однотипного вигляду доріжок, елементів безпеки, освітлення, форм для паркування та інших елементів інфраструктури; визначення місць можливого розміщення веломайданчиків для дітей; можливості розміщення велодоріжок на проїжджих частинах та вздовж доріг на зелених зонах; дотримання при розробці та будівництві даної інфраструктури державно-будівельних норм; врахування перенесення маршрутів для велозмагань та культурно-масових заходів із центральних вулиць міста; облаштування необхідної розмітки по бул-ру Олександрійському та ін.

 

У заході взяли участь: секретар міської ради Вадим Кошель, депутати Білоцерківської міської ради, керівники структурних підрозділів міської ради, представники громадськості.

Подайте свої пропозиції щодо створення якнайкращої велоінфраструктури


Опубліковано: 14 червня 2018 року
Поділитися