Під час сесії затвердили низку програм

Депутати внесли зміни до Програми запобігання злочинності «Безпечне місто Біла Церква» (СМАРТ-СІТІ: Безпека) на 2016-2018 роки, затвердженої рішенням міської ради від 01 грудня 2016 року №380-20-VII. З даного питання доповідав керуючий справами виконавчого комітету міської ради Максим Свірський. Прийняття даного рішення дозволило встановлювати камери відеоспостереження на тих ділянках Білої Церкви, де це необхідно.

 

Також проголосували за внесення зміни до Програми реалізації громадського бюджету (бюджету участі) у м.Біла Церква на 2017-2020 роки. Відповідно до рішення, на заходи з реалізації Програми (супровід, інформаційна кампанія щодо ознайомлення жителів міста з основними принципами та можливостями громадського бюджету, організація та забезпечення процесу голосування за проектами у пунктах голосування)  у 2017 р. з міського бюджету буде виділено 70 тис. грн, у 2018 р. – 100 тис.грн, у 2019 р. – 90 тис. грн, у 2020 р. – 70 тис. грн.

 

Під час сесії було прийнято комплексну Програму підтримки діяльності Філії – Центральна дитячо-юнацька навчально-спортивна база «Трудові резерви» в м.Біла Церква Київської області ЦСК КФВС МОН України на 2017-2020 роки, на фінансування якої планують виділити 23 млн 225 тис.грн.

 

Затверджено міську цільову програму «Цукровий діабет на 2017 рік». Загальний обсяг фінансових ресурсів на її виконання становить понад 4,8 млн грн. Як було зазначено, актуальність прийняття Програми зумовлена потребою у невідкладному вжитті заходів для пільгового забезпечення препаратами інсуліну хворих на цукровий діабет. Її метою є запобігання та зниження інвалідності та смертності; збільшення тривалості та поліпшення якості життя хворих на цукровий діабет шляхом своєчасного та стовідсоткового забезпечення їх препаратами інсуліну.

 

Варто відмітити, що в м.Біла Церква станом на 01.04.2017 в закладах охорони здоров’я міста перебувало на обліку 985 хворих на цукровий діабет, що потребують інсулінотерапії, у т.ч. 48 дітей. Показник захворюваності збільшився з 230,62 у 2007 р. до 339,57 на 10 тис. населення у 2016 р. і становить 47,0%.

 

Було також затверджено Програму охорони та захисту тваринного світу, регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами в м.Біла Церква  на 2017-2021 роки. Паспортом Програми передбачено, що загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, становить 25,265 млн грн, з яких 10,265 млн грн – кошти місцевого бюджету, а решта – кошти інших надходжень. Очікувані результати виконання програми – зменшення чисельності безпритульних тварин у місті, покращення якості життя населення тощо.

 

Депутатами була прийнята Програма капітального ремонту багатоквартирних житлових будинків міста Біла Церква на 2017-2018 роки. Метою програми є проведення капітальних ремонтів багатоповерхових житлових будинків та будинків ОСББ, які перебувають на балансі житлово-експлуатаційних контор м.Біла Церква з метою покращення фізичного стану житлового фонду м.Біла Церква, впровадження проектів утеплення; виконання комплексу робіт та низки першочергових заходів на 2017-2018 роки, спрямованих на відновлення з можливим поліпшенням експлуатаційних показників багатоквартирних житлових будинків м.Біла Церква тощо.

 

На реалізацію програми з міського бюджету та інших джерел надходження планується виділити майже 93,7 млн грн.

 

Також було прийнято Білоцерківську міську програму удосконалення та розвитку системи централізованого оповіщення і зв’язку міста Біла Церква Київської області на друге півріччя 2017-2018 роки. На реалізацію Програми планується спрямувати майже 1,9 млн грн з міського бюджету та бюджетів підприємств міста. Дана Програма спрямована на реалізацію державної політики у сфері цивільного захисту населення і території м.Біла Церква від наслідків надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру шляхом забезпечення гарантованого та оперативного оповіщення й інформування органів управління, сил цивільного захисту та населення міста щодо дій в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій. Нинішня система централізованого оповіщення не відповідає сучасним вимогам і практично зруйнована.



Опубліковано: 29 червня 2017 року
Поділитися