Оновлені Правила утримання тварин – один із кроків до забезпечення благополуччя міста

07 листопада у Білій Церкві відбулося громадське обговорення щодо Правил утримання тварин у місті.  

 

Правила утримання тварин у м. Біла Церква (надалі – Правила) розроблені з метою забезпечення безпеки життя та здоров'я людей, підвищення моральності й гуманності суспільства, захисту від страждань і загибелі тварин внаслідок жорстокого поводження з ними, захисту їх природних прав, а також на регулювання чисельності безпритульних тварин у місті.

Із оновленими Правилами присутніх ознайомила заступник директора департаменту житлово-комунального господарства міської ради-начальник управління благоустрою та екології Альона Колотницька: «Згідно із внесеними змінами та доповненнями у Правилах у нашому місті запроваджена обов’язкова система чіпування домашніх тварин. З 01 листопада ц.р. у Білій Церкві запрацював цілодобовий Центр оперативного реагування департаменту житлово-комунального господарства, куди кожен може зателефонувати та повідомити про агресивний напад тварин, про не чіповану безпритульну тварину, або домашню тварину, яка перебуває без власника та ін..»

 

Про ситуацію у місті із тваринами та здійсненими заходами повідомив начальник Білоцерківського міського управління держпродспоживслужби у Київській області Володимир Вовкотруб: «Протягом певного періоду часу вважалося, що наше місто не зовсім благополучне у боротьбі зі сказом. П’ять років тому було зафіксовано 60% покусів безпритульними собаками. Ми прийняли рішення про масовий відлов та стерилізацію таких тварин. Цього року було зафіксовано, що 71% покусів здійснено домашніми тваринами. Щоб урегулювати це питання ми оновили ці Правила, впроваджуємо систему чіпування, реєстрації та обліку тварин, що мають власників за допомогою жетонів з QR-кодом. Сподіваємося, що нововведення допоможуть навести порядок у вирішенні цієї проблеми».

 

Право власності на тварину буде підтверджуватися інформацією, яка міститиметься в електронній базі даних ідентифікованих тварин відповідно до номерів електронних мікрочіпів, які будуть їм імплантовані. Ідентифікація тварин у м. Біла Церква проводитиметься методом введення під шкіру мікрочіпу у ветеринарних лікарнях державними або приватними ветеринарними лікарями. Також дана процедура може проводитись безпосередньо за місцем проживання (реєстрації) власника.

 

Відтепер, особи, які здійснюватимуть вигул собак, зобов'язані забезпечити наявність на тварині ошийника, повідка та обов’язкового намордника (для переліку порід, що визначені у Правилах).

 

Детально ознайомитися із Правилами утримання тварин та змінами до них можна на офіційному веб-сайті Білоцерківської міської ради за посиланнями: https://bc-rada.gov.ua/node/8571, https://new.bc-rada.gov.ua/miska_rada/normatyvni_akty/2876-59-vii_pro_vnesennia_zmin_ta_dopovnen_v_dodatok_do_rishennia_miskoi_rady_vid_27_kvitnia_2017_roku___673-30-vii__pro_zatverdzhennia_pravyl_utrymannia_tvaryn__u_misti_bila_tserkva/42938.docx   .

 

Під час заходу керівник громадської організації «Центр сприяння розвитку електронної ідентифікації тварин» Віктор Копач детально презентував присутнім електронні мікрочіпи та розповів про їх можливості та переваги. Також менеджер проекту «Біоетика» благодійного фонду «Щаслива лапа (Happy Paw)» Ельвіна Москалик зупинилася на питанні виховання гуманного ставлення до безпритульних тварин серед школярів і студентів («Уроки доброти») та правилах поводження із агресивними собаками.

 

У заході взяли участь: працівники структурних підрозділів міської ради, директори загальноосвітніх закладів міста, представники громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.

Оновлені Правила утримання тварин – один із кроків до забезпечення благополуччя міста


Опубліковано: 07 листопада 2018 року
Поділитися