Олімпіада серед кращих юних мовознавці України відбудеться в Білій Церкві

    27 березня в м. Біла Церква відбулося урочисте відкриття IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури. Учасниками олімпіади стали 152 кращих юних мовознавців з різних куточків України.

 

     В ході урочистостей від імені міського голови Геннадія Дикого виступила його заступник Ольга Настіна. Відмітила, що у важкий для країни час проведення такого заходу доводить, що наш народ здатний захищати свою державність, має незламний дух, бо вивчає й поважає рідну мову, яка об`єднує українців.

 

    "Мова живе тоді, коли нею розмовляють. Спілкуйтеся рідною мовою, розширюйте свої знання та прославляйте її ", - сказала Ольга Настіна.

 

    Під час проведення заходу перед присутніми виступив заступник Міністра юстиції України Сергій Пєтухов. Подякував білоцерківцям за теплий прийом та побажав учасникам олімпіади успіхів і майбутніх перемог.

 

    "Україна - багатонаціональна держава, яка має єдину державну мову - українську. Наша мова має велике майбутнє. Ви повинні пишатися тим, що маєте можливість вивчати українську мову та популяризувати її не тільки на території нашої держави, але і за її межами", - сказав Сергій Пєтухов. 

 

    Також до учасників олімпіади з вітальними словами та побажаннями успіхів у вивченні української мови  звернулися голова департаменту освіти та науки Київської обласної державної адміністрації Віра Рогова, голова конкурсного журі Всеукраїнської учнівської олімпіади, доктор філологічних наук Житомирського педагогічного університету ім. І.Франка Віктор Мосієнко.

 

    В ході урочистого заходу присутні мали можливість взяти участь у вікторині із знання української мови та літератури, проглянути музичні виступи народного вокального ансамблю "Співограй", послухати музичний твір на органі у виконанні Тетяни Орлової, а також пісню у виконанні переможниці проекту "Голос діти" Еліни Іващенко.

 

     Спонсорами та меценатами заходу є міський голова Геннадій Дикий, голова Білоцерківської районної державної адміністрації Геннадій Джегур, директор видавництва "Ранок" Віктор Круглов та ін

 

   В заході взяли участь представники департаменту освіти та науки Київської обласної державної адміністрації, начальник відділу освіти Білоцерківської райдержадміністрації Оксана Кравченко, науковці, організатори, педагоги та члени Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури.

Олімпіада серед кращих юних мовознавці України відбудеться в Білій Церкві


Опубліковано: 28 березня 2017 року
Поділитися