Обговорено можливе підняття тарифу на транспортні перевезення в місті

21 грудня у  великій  залі  виконавчого комітету Білоцерківської  міської ради, відбулося  засідання «круглого столу»  з  обговорення  проектів  регуляторних  актів – рішень виконавчого комітету  Білоцерківської  міської  ради:  «Про  тариф  на  проїзд у  міському електричному  транспорті» та  «Про  тариф  на  послуги з перевезення пасажирів на  міських автобусних маршрутах загального користування». Вів засідання заступник  міського  голови  Олександр Поляруш.

На захід були запрошені депутати міської ради, члени виконавчого комітету, представники підприємств-надавачів послуг з перевезення пасажирів, члени громадських організацій та представники громади.

Розпочинаючи засідання, Олександр Поляруш наголосив, що метою заходу є  заслухати інформацію від керівників  автотранспортних підприємств про причини потреби перегляду рівня тарифів на  пасажирські  перевезення  та отримати відповіді на питання щодо  виконання перевізниками зобов’язань по наданню якісних послуг, інвестиційних зобов’язань щодо оновлення рухомого складу та ін.

«За результатами обговорення потрібно прийняти узгоджену позицію щодо розміру тарифів, які будуть винесені на розгляд виконавчого комітету», - зазначив заступник міського голови.

 

У ході засідання начальник КП БМР «Тролейбусне управління» Володимир Вахній,  директор ТОВ «ТРАНССІТІ» Юрій Нестерчук, директор ПАТ «Білоцерківський  автобусний  парк» Андрій Старинко,  директор ТОВ «Епітранс» В’ячеслав Денисенко,  директор ПП «К-А-Н» Микола Катушенко,  заст. дир. МПП «Діліжанс» Володимир Поночевний доповіли про фінансово економічний стан своїх підприємств, зупинилися на вже здійснений заходах щодо виконання інвестиційних зобов’язань по закупівлі нових автобусів, у т.ч. таких, що матимуть можливість обслуговувати маломобільні групи населення;  про дотримання графіків руху та облаштування GPS- навігаторами, відеореєстраторами, засобами  звукового інформування  про найменування  зупинок автобусів; про сплату податків до бюджету та ін.  Доповідачі наголосили, що причинами підняття тарифу є подорожчання витрат на обслуговування транспортних засобів (електроенергія, паливо-мастильні матеріали, запчастини, збільшення заробітної плати тощо).

 

Обговорення відбувалося досить бурхливо, питання, які піднімалися до керівників підприємств-перевізників переважно стосувалися перевезення пільгових категорій  та дітей автобусними маршрутами загального користування, можливої компенсації за такі перевезення з бюджету міста перевізникам, або ж забезпечення монетизації пільги щодо витрат на перевезення громадянам; розрахунків витрат з надання цієї послуги; належної моральної поведінки водіїв, під час обслуговування пасажирів; облаштування зручних автотранспортних зупинок  та ін.

 

За інформацією перевізників економічно обґрунтований тариф має бути на рівні 8-9грн. Проте, заступник міського голови Олександр Поляруш наголосив, що фінансова ситуація громадян є  складною, тому тариф не може бути підвищений до такого рівня,  відповідно з цих питань  розроблені проекти рішень та проведено аналіз регуляторного впливу до них.( З цими документами  можна ознайомитись на офіційному веб-сайті  міської  ради  та  її виконавчих  органів у  розділі «Актуально» від  23 листопада 2018 року.)

За підсумками засідання «круглого столу» було надано такі пропозиції, які будуть розглядатись виконавчим комітетом  міської  ради  при  розгляді  проектів рішень:

-пропозиція №1: для Мерседесів, Газелей та переобладнаних транспортних засобів – залишити вартість проїзду 5 грн; автобусам марок Богдан, Атаман, Рута, Необлан, Ман, Вольф – для міських перевезень –встановити вартість проїзду 6 грн (щоб спонукати перевізників до покращення якості обслуговування пасажирів);

-пропозиція №2: для Мерседесів, Газелей  та переобладнаних транспортних засобів, враховуючи те, що вони облаштовані  GPS-треками, відеоспостереженням – встановити вартість проїзду 6 грн; автобусам марок Богдан, Атаман, Рута, Ман, Вольф – для міських перевезень –встановити вартість проїзду 7 грн;

-пропозиція №3: не ділити перевізників на мікроавтобуси і автобуси тому, що всі підприємства-перевізники підписали інвестиційні угоди по заміні рухомого складу, якими вони зобов’язалися протягом п’яти років оновити свій рухомий склад згідно умов конкурсу; встановити для всіх транспортних засобів, які працюють на міських автобусних маршрутах вартість проїзду 7 грн.

Заступник міського голови Олександр Поляруш подякував всім присутнім за те, що відгукнулися та взяли участь у засіданні «круглого столу» щодо  обговорення заяв перевізників по перегляду тарифів на проїзд в громадському транспорті.

Обговорено можливе підняття тарифу на транспортні перевезення в місті


Опубліковано: 22 грудня 2018 року
Поділитися