Обговорення бюджету розвитку на 2017 рік завершено

Як і було обіцяно міським головою Геннадієм Диким, щороку, перед формуванням бюджету розвитку на наступний рік, буде проходити обговорення з мешканцями міста.

Обговорення бюджету розвитку на 2017 рік відбувалося з 6 по 14 грудня. За цей період надійшло близько 70 звернень. Білоцерківці мали змогу звернутися через засоби масової інформації, у відділ звернень громадян Білоцерківської міської ради та за допомогою мережі інтернет.

Мета обговорення - виявити напрямки та проблемні питання, які потрібно врахувати при формуванні бюджету та на які першочергово необхідно спрямувати кошти. 

Мешканці надали майже 200 пропозицій,  які, на їх думку,  мають бути профінансовані наступного року. Як і минулого разу, це в першу чергу стосується благоустрою міста. Найбільше пропозицій стосуються ремонту пішохідних зон, тротуарів, прибудинкових територій та зовнішнього освітлення в дворах. Білоцерківцям сподобалося будівництво набережної та алеї на бул.Олександрійський, яке вони просять продовжити в наступному році, крім того, надійшли пропозиції щодо благоустрою місць для відпочинку – таких собі громадських просторів в інших мікрорайонах Білої Церкви, а також встановлення та ремонт існуючих  майданчиків для активного дозвілля.

Трохи менше пропозицій стосувалося житлового фонду, а саме утеплення будинків, встановлення лічильників тепла та індивідуальних теплових пунктів. Також цього року надійшло декілька пропозицій стосовно підтримки ОСББ.

Завдяки роботам, які були проведені в 2016 році, значно зменшилось кількість пропозицій щодо ремонту доріг, ліфтів та встановлення світлофорів. Як і раніше, залишається актуальним питання збільшення кількості електротранспорту, ремонту мостів, облаштування залізничного переходу та відкриття переїзду.

Також, надійшли пропозиції щодо будівництва автовокзалу на трасі Київ-Одеса, хоспісу, парку атракціонів. І не дивно, що з нагоди зимових свят, надійшла пропозиція про встановлення  Новорічних ялинок у всіх великих мікрорайонах Білої Церкви.

Міський голова висловлює слова подяки небайдужим білоцерківцям, які прагнуть змінити своє рідне місто на краще та акцентує увагу, що будь-яка пропозиція та зауваження є важливим для міської влади і буде враховуватися в подальшій роботі.



Опубліковано: 16 грудня 2016 року
Поділитися