Обережно-грип!

З настанням холодної пори року збільшується кількість людей, що хворіють на грип та гострі респіраторні інфекції. У захворівших різко підвищується температура тіла (інколи – до 40˚ С), з’являється кашель, головний біль та біль у горлі, а також біль у м’язах та суглобах, інколи – диспепсичні явища (блювання та пронос). Часто грип ускладнюється такими небезпечними хворобами, як пневмонія (запалення легенів), менінгіт (запалення мозкових оболонок), енцефаліт. До групи ризику відносять дітей, вагітних жінок, людей літнього віку (старших 60 років), а також осіб, які страждають на хронічні хвороби: цукровий діабет, астму, серцево-судинні захворювання, ожиріння тощо.

 

Найкращий спосіб вберегти себе і своїх близьких від захворювання на грип – це зробити щеплення. В м. Біла Церква вакцини проти грипу на сьогоднішній день є у вільному продажу в двох аптеках: «Мультіфарм» (вул. Павліченко, 59; тел.. 39-39-54) та «Фармед» (вул. Семашка, 9; тел.. 34-56-26).

 

Здійснити вакцинацію можна в пунктах щеплень, які знаходяться за наступними адресами: вул. Івана 65А (амбулаторія №1 Міського центру медико-санітарної допомоги №1 – далі МЦПМСД),  б-р Олександрійський, 159 (амбулаторія №3 МЦПМСД №1), вул. Гайок, 4А (амбулаторія №4 МЦПМСД №1), вул. Карбишева, 63 (амбулаторія №5 МЦПМСД №1), вул. Ак. Кримського, 6 (амбулаторія №6 МЦПМСД №1), вул. Я. Мудрого, 49 (амбулаторії №7,8,9), вул. Шевченка, 69 (амбулаторія №2 МЦПМСД №2).

 

Вчасно зроблена вакцинація допоможе вберегтися від захворювання на грип або значно полегшити прояви хвороби й попередити можливі ускладнення.

 

Будьте здорові!


Інформація від управління охорони здоров’я БМР


Опубліковано: 26 жовтня 2018 року
Поділитися