Новий дитсадок у Білій Церкві: казка, втілена в життя

17 серпня відбулося урочисте відкриття Білоцерківського навчально-виховного комплексу «Казка», що на масиві Таращанському.

 

Звертаючись до присутніх, міський голова Геннадій Дикий висловив вдячність всім, хто долучився до будівництва комплексу, а зокрема голові Київської обласної державної адміністрації Олександру Горгану, народним депутатам, депутатам обласної та міської рад, представникам будівельних організацій.

 

«Цей дитячий садочок – довгобуд, який споруджувався з 2010 року. Завдяки підтримці обласної влади ми знайшли можливості, виділили кошти і вчасно закінчили виконання робіт, закупили якісні меблі для наших дітей, і відтепер вони зможуть відвідувати садок та навчатися в гарних умовах», - сказав Геннадій Дикий.

 

Міський голова додав, що відкриття закладів не тільки в центрі міста, а пропорційно по всьому місту, зменшить навантаження на транспорт, і стане більш зручним для батьків, адже діток більше не доведеться відвозити в інші мікрорайони.

 

Голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган наголосив, що як батько багатодітної родини розуміє, наскільки важливим є перебування дітей у надійному, затишному та комфортному місці.

 

«Дивлячись на цей садок, я вам по-хорошому заздрю, адже нарешті його збудовано. Цей садок – не тільки нові стіни, а й новий стандарт, де дітям українських громадян будуть говорити, що вони найкращі в світі, що вони єдині, що їх люблять, що вони потрібні, і що держава турбується про них», - сказав голова Київської обласної державної адміністрації

 

Під час зустрічі Олександр Горган додав, що дитячий садок створює ефект соціальної мультиплікації. Тобто відкриття нового дитячого садка не тільки створило 44 нових робочих місця, але й дало можливість працевлаштуватися молодим мамам.

 

Начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик відмітив, що нововідкритий комплекс дозволить дітям повноцінно, починаючи від першого дня і до закінчення початкової ланки, отримати повноцінний комплекс знань і навичок.

 

«Разом із відкриттям садка ми вводимо на масиві Таращанському нову державну програму «Інтелект України», за якою працює вся наша держава і яка показала пріоритети і гарні результати. Дітям-дошкільнятам та учням початкової школи буде запропоновано режим повного дня, де діятимуть гуртки відповідно до бажань та можливостей. Нехай дітям буде тут затишно і комфортно», – зазначив Юрій Петрик.

 

Народний депутат України Хвича Мепаришвілі побажав міській владі не зупинятися і продовжувати будівництво таких чудових проектів, а наймолодшим білоцерківцям – радості та успіхів.

 

Депутат Київської обласної ради Олександр Поляруш привітав усіх жителів мікрорайону з гарним новим сучасним дитячим садком, побажав дітям та їхнім батькам радості і процвітання.

 

Директор БНВК «Казка» Олена Золотаренко відмітила, що завдяки обласній та міській владі, а також управлінню освіти і науки міської ради вдалося втілити в життя справжню казку. І відтепер яскравий, зручний, безпечний в експлуатації, сучасний освітній заклад є в нашому місті, побажала всім терпіння, здійснення всіх мрій, любові та сил.

 

Під час урочистого відкриття поважні гості вручили майбутнім відвідувачам символічний ключ від дитсадка «Казка», а також перерізали символічну стрічку. Після цього поважні гості оглянули приміщення дитячого садка, ознайомилися з його функціональними частинами, поспілкувалися з  педагогічним складом закладу, вихованцями дошкільного підрозділу та їхніми батьками.

 

У заході взяли також участь: депутат Київської обласної ради Наталія Боровська, депутати Білоцерківської міської ради Володимир Бабенко, Олександр Бабенко, Сергій Беркут, директор департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації Віра Рогова, заступник міського голови Ольга Настіна, радник міського голови Микола Антонюк, голова Білоцерківської районної державної адміністрації Геннадій Джегур, начальник відділу капітального будівництва Білоцерківської міської ради Людмила Денисова, представники будівельних організацій, керівники загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів міста, представники громадськості, журналісти місцевих ЗМІ та ін.


Для довідки

 

Новозбудований Білоцерківський навчально-виховний комплекс «Казка» розташований за адресою: вул. Таращанська, 167-А. Комплекс розрахований на 220 дітей. На сьогодні штат укомплектовано на 80%. Загальна кількість працівників – 44 особи, наповнюваність дошкільного підрозділу – 120 дітей, шкільного – 30. Загальна кількість дітей – 150.

 

Білоцерківський НВК «Казка» – це дошкільний навчальний заклад – школа І ступеня. Приміщення новобудови розраховане на 12 груп, є актова і спортивна зали, музичний зал, харчоблок, адмінкорпус, медичний кабінет та інше.

 

Будівництво дошкільного навчального закладу розпочалося у 2010 році, генеральний підрядник – ТОВ «Білоцерківський міськбуд». У 2015 році підрядною організацію виступило ТОВ «Будівельна компанія «Гермес-Буд». Завершено будівництво в четвертому кварталі 2016 року.

 

Навчальний заклад збудований за рахунок коштів місцевих (обласного та міського) бюджетів, кошторисна вартість будівництва – 36,198 млн грн. (обласний – 21,910 млн грн, міський – 14, 287 млн грн).

 

Освітня система Білої Церкви розгалужена і максимально наближена до запитів територіальної громади. У місті функціонує 36 ДНЗ комунальної власності, 2 ДНЗ у складі НВК та 1 у складі приватного НВК «Міцва-613».

Новий дитсадок у Білій Церкві: казка, втілена в життя


Опубліковано: 17 серпня 2017 року
Поділитися