Нова Громадська рада – нові погляди на розбудову міста

15 листопада у Білій Церкві відбулися установчі збори щодо формування нового складу Громадської ради при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради.

 

У ході заходу до присутніх звернувся міський голова Геннадій Дикий: «Я радий вітати усіх із початком роботи нового складу Громадської ради. Я повністю відкритий до співпраці із вами і переконаний, що разом ми зробимо наше місто кращим. Сподіваюся на ваш професіоналізм та прагнення до кращого. Бажаю усім плідної роботи, конструктиву та гарних ідей».

 

Голова ініціативної групи з підготовки установчих зборів з метою формування нового складу Громадської ради, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Сергій Постівий ознайомив присутніх із процедурою формування складу Громадської ради при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради, оголосив кількість поданих документів (із списком з 23 кандидатів до складу Громадської ради можна ознайомитися тут), поінформував про роботу ініціативної групи із перевірки відповідності документів та підготовки проведення установчих зборів.

 

Відповідно до Положення про Громадську раду при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради у ході установчих зборів було розглянуто 2 питання: звіт про діяльність попереднього складу Громадської ради та обрання нового складу Громадської ради.

 

Із звітом про роботу попереднього складу виступила уповноважений представник Галина Склярова. Вона доповіла, що члени Громадської ради щоквартально проводили засідання, ними була розроблена та затверджена структура Громадської ради, діяли профільні Комітети, члени ради виносили пропозиції та проводили обговорення, що стосувалися проектів Статуту територіальної громади міста Біла Церква та Програми розвитку громадянського суспільства, ряду регуляторних актів, які виносилися міською радою на громадські обговорення та ін..

 

У ході засідання присутніми було прийняте рішення про обрання нового складу Громадської ради при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради у кількісному складі 23 члени (http://bc-rada.gov.ua/node/9431).

 

Слід зазначити, що відповідно до пункту 3.3 Положення про Громадську раду при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради до складу Громадської ради входять представники інститутів громадянського суспільства, які допущені ініціативною групою до участі в установчих зборах, особисто присутні на установчих зборах та кандидатури яких делеговані для участі інститутами громадянського суспільства. Строк повноважень складу Громадської ради – два роки. Членство в громадській раді є індивідуальним.

 

Під час заходу присутні розглянули також ряд організаційних питань, таких як обрання складу робочої групи для підготовки першого засідання Громадської ради на якому будуть розглядатися питання організації діяльності та структури.

 

На заході були присутні: представники структурних підрозділів міської ради та журналісти місцевих ЗМІ.

Нова Громадська рада – нові погляди на розбудову міста


Опубліковано: 16 листопада 2018 року
Поділитися