Нехай буде світло!

Вечірні вулиці нашого міста стали ще світлішими, а значить безпечнішими та комфортнішими. У Білій Церкві лише за грудень цього року встановлено ще майже 500 нових енергозберігаючих світильників.

Зокрема, коштом субвенції з обласного бюджету виконувались роботи з капітального ремонту освітлення, а саме — заміна світлоточок. Загальна вартість робіт складає близько 8 млн грн.

«Освітлені вулиці – це не лише зручність, а ще й запорука безпеки білоцерківців. А енергозберігаюче освітлення дозволяє значно економити бюджетні кошти. Тому я вдячний депутатам Київської обласної ради та Київській обласній державній адміністрації за виділену субвенцію з обласного бюджету для заміни освітлення в місті», - зазначив міський голова Геннадій Дикий.

Заміна освітлення виконувалась переважно на магістральних вулицях міста. Нові світлодіодні світильники встановлювали на існуючі опори, де попередньо вже було замінено стару повітряну мережу на СІП. Серед вулиць є як центральні, так і дороги у віддалених мікрорайонах. Всього коштом субвенції замінено 471 світлоточку на шістнадцяти вулицях. А саме, на вулицях Шевченка, Гагаріна, Заводська, Молодіжна, Митрофанова, Грибоєдова, Героїв Крут, Привокзальна, О.Гончара, Л.Курбаса, Героїв Небесної Сотні, Б.Хмельницького, Першотравнева, Торгова площа, на бульварі М.Грушевського та у Гайку.

На цих вулицях замість застарілих енергозатратних натрієвих ламп проведено заміну на сучасні ЛЕД-світильники потужністю 80Вт і 120Вт. На всі світильники діє гарантія 5 років. Робота по відновленню якісного та енергоощадного освітлення є одним із пріоритетних напрямків розвитку міста, оскільки безпосередньо впливає на безпеку та комфорт білоцерківців.

 


Опубліковано: 27 грудня 2019 року
Поділитися