Наші Джури – справжні козаки, свідомі патріоти України

 

У Білій Церкві відбулося підбиття підсумків І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)  та нагородження переможців.

Нагадаємо, що «Джура» - всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра, що є формою позакласної роботи з патріотичного та морально-етичного виховання школярів, засобом формування патріотичної свідомості, спортивно-оздоровчої роботи.

Головними завданнями гри є відтворення підлітками атмосфери козацтва і випробування себе на міцність у військово-спортивних, культурно-інтелектуальних та патріотичних заходах. Таким чином гра формує у молоді високі морально-психологічні якості та дозволяє учням оволодіти основами народної культурної спадщини, виховує юних патріотів України на засадах національної ідеї, високої самосвідомості та активної громадської позиції, здорового способу життя, духовно багатої та фізично розвиненої особистості. 

Даний етап гри розпочався 14 жовтня минулого року. 31 рій з навчальних закладів громади (10 роїв старшої вікової групи та 21 – середньої) проходили відповідні вишколи. Крім того, до гри долучилися 20 роїв молодшої ланки.

 

Начальник управління освіти і науки міської ради, начальник штабу територіального етапу гри «Сокіл» («Джура») Юрій Петрик під час заходу наголосив: «Ми проводимо підсумки гри у дуже складний час, але як ніколи усвідомлюємо правильність цієї ідеї. Після повномасштабного вторгнення стало зрозуміло, що всі етапи, які пропонує гра є необхідними. Ми повинні добре орієнтуватися на місцевості, знати як правильно надавати першу медичну допомогу, вміти застосовувати зброю, прийти на допомогу у будь-якій надзвичайній ситуації. Всі наші джуристи, наразі,  мають такі навички. Гра пропагує ті цінності, які потрібні нашому поколінню, нашій державі сьогодні. Зрозуміло, що дорослі мають забезпечити все те, щоб діти мали щасливе дитинство, і є часткова вина за сьогоднішні події на нас, але у недалекому майбутньому ми покладатимемо на вас сподівання, що ви відбудуєте нашу зруйновану, зранену державу. Ви є гідними нащадками Героїв, які віддали своє життя у цій війні. Ми переможемо і все відбудуємо».

 

Юрій Петрик також наголосив, що завдяки донатам всієї спільноти, яка причетна до управління освіти і науки, з 24.02.2022р. змогли закупити і передати військовим 73 автомобілі, близько 60 тепловізорів, більше 20 дронів-камікадзе, багато мавіків та металошукачів, безліч засобів, одягу та інших необхідних на фронті речей.

Під час заходу, від імені колективу школи №16, гостю дійства - депутату міської ради попередніх скликань, який наразі є військовослужбовцем Вадиму Кошелю було передано тепловізійний прилад.

 

Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять про  всіх дітей, які загинули в наслідок збройної агресії України та пам’ять про наших захисників, які ціною власного життя захищали Батьківщину.

 

Отож за підсумками змагань переможцями І (територіального) етапу гри «Джура» - 2023 року стали такі рої:

 

1)  середня вікова категорія:

ІІІ місце – рій «Гармаш» Білоцерківської гімназії № 4,

ІІ  місце – рій «Слов’янське братство» Білоцерківської гімназії слов’янських мов № 1,

І місце   -  рій «Яструби» Білоцерківської гімназії № 11.

 

2)  старша вікова категорія:

ІІІ місце – рій «Громовиця» Білоцерківської гімназії № 17,

ІІ місце – рій «Сокіл» ліцею «Перша Білоцерківська гімназія»,

І місце -  рій «Нічна варта» Білоцерківського ліцею іноземних мов-гімназії № 9.

 

Переможцями територіального етапу звітів роїв «Котигорошко» (молодша ланка) стали такі заклади:

ІІІ місце – рій «Нащадки Богуна» Білоцерківської гімназії № 5,

                  рій «Козачата» Білоцерківської гімназії № 11,

                  рій «Славні козачата» БПМЛГ № 16,

                  рій «Світлограй» БПМЛГ № 16,

ІІ місце – рій «Юне козацтво» Білоцерківської гімназії «Звитяга»-початкової школи № 8,

                 рій «Січовики» Білоцерківської гімназії № 22,

І місце – рій «Юні патріоти» Дроздівської гімназії,

               рій «Славні козачата» Білоцерківської початкової школи № 23.

 

Всім учасникам І (територіального) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») були вручені грамоти, а переможці у трьох вікових категоріях отримали кубки.

 

З 02 по 15 червня 2023 року будуть проведені вишколи для рою «Яструби» Білоцерківської гімназії № 11, рою «Нічна варта» Білоцерківського ліцею іноземних мов – гімназії № 9, котрі представлятимуть Білоцерківський район в обласному етапі  Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

 

Під час заходу творчі колективи громади подарували присутнім свої патріотичні номери.

У заході взяли участь: заступник начальника центру - начальник відділення рекрутингу та комплектування Білоцерківського РТЦК та СП, підполковник Микола Мусік, серед гостей також були представники мотоклубу «Gold Wing Club Україна», які подарували Центру «Звитяга» мультимедійний тир.  

Щиро зичимо нашим учасникам нових успіхів і перемог!

 

 

 

 

Наші Джури – справжні козаки, свідомі патріоти України


Опубліковано: 02 червня 2023 року
Поділитися