Наш ліцей серед ста кращих шкіл України

15 листопада 2016 року в м. Біла Церква відбулася публічна презентація навчально-виховного об’єднання «Ліцей – Мала академія наук», передбачена робочою програмою державної атестації, яку проводить управління освіти і науки міської ради.

   В ході заходу від імені міського голови Геннадія Дикого виступив секретар міської ради Борис Смуток, який відмітив, що Білоцерківський НВО «Ліцей – Мала академія наук» - сучасний навчальний заклад, в якому приємно вчитись і працювати. Заклад допоможе учням не тільки здобути гарні, міцні знання, а ще відкриє чарівний світ науки та знань. Наголосив, що міська влада підтримувала та буде підтримувати розвиток освіти та створення нових, цікавих та новітніх навчальних закладів міста Біла Церква.

 Слід зазначити, що презентація діяльності ліцею співпала з 20-ю річницею створення закладу. Як Білоцерківське навчально-виховне об’єднання «Ліцей-МАН» міської ради почав функціонувати з 01 вересня 2015 року, відповідно до рішення Білоцерківської міської ради від 20 серпня 2015 року №1550-78-VI. Реорганізація економіко-правового ліцею у БНВО «Ліцей – Мала академія наук» була ініційована управлінням освіти і науки міської ради і педагогічним колективом навчального закладу. Основна мета створення такого закладу – забезпечити потребу учнів школи ІІ-ІІІ ступеня у всебічному особистісному розвитку, формуванні навичок учня-дослідника, мобілізації пізнавально-інтелектуальної активності учнів.

Присутнім на заході було презентовано основні напрямки , згідно яких функціонує заклад. Акцентовано увагу, що сучасний ліцей – це чітка виховна й освітня системи, спрямовані на формування свідомої, успішної, активної та корисної для суспільства особистості, на розкриття і розвиток творчих задатків ліцеїстів, на забезпечення учнів ґрунтовними сучасними знаннями; це визнання нашого закладу серед ста кращих шкіл України.

 Наукова думка ліцеїстів, безперечно, лине до незвіданих горизонтів, однак відомо, що майбутнє неможливе без тих людей, які вже сьогодні допомагають учням прокладати дорогу в життя.

Педагоги ліцею щодня підтверджують те, що дух академізму в середній освіті – не міф, а реальність. Камерність як простір для творчості — одна із особливостей ліцейського життя, тому більшість проектів, започаткованих у ліцеї, стають традиційними. Первинний осередок Малої академії наук – це відділення, у межах якого працює 20 гуртків, де навчальний процес забезпечують 10 кандидатів наук, досвідчені вчителі БНВО «Ліцей – МАН» та шкіл міста.

Слухачами відділення є 170 учнів загальноосвітніх закладів міста та ліцеїстів. Реорганізація ліцею в навчально-виховне об’єднання дала нові можливості та відкрила широкі перспективи для розширення науково-методичного впливу досвідченої команди викладачів на учнівську молодь, яка має нахил до наукової діяльності. Учень – дослідник – студент – аспірант – науковець – це одна із складових освітньої філософії закладу. Ліцей у майбутньому – це пошуки нових технологій освітньої діяльності, щоб випускник закладу міг легко інтегруватися в оновлену систему вищої освіти на рівні європейських стандартів.

У заході взяли участь депутат Київської обласної ради Петро Мороз, начальник управління освіти і науки міської ради Юрій Петрик, начальник Білоцерківського військового госпіталю Микола Самарський, громадськість та журналісти місцевих ЗМІ.



Опубліковано: 16 листопада 2016 року
Поділитися