Нарада із керівниками підприємств, організацій та установ різних форм власності з питань забезпечення життєдіяльності Білої Церкви

31 березня в м. Біла Церква відбулася нарада із керівниками підприємств, організацій та установ різних форм власності з питань забезпечення життєдіяльності Білої Церкви. Вів нараду міський голова В.Савчук.

Міський голова поінформував присутніх, що в Білій Церкві відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради № 58  від 24.02.2015р.  розпочато весняний двомісячник санітарного очищення, озеленення та благоустрою, який триває з 23 березня по 22 травня ц.р. та згідно якого проводяться визначені роботи. Загальноміська толока відбудеться 04 та 25 квітня ц.р. Акцентував увагу, що  підприємствам необхідно здійснити відповідні заходи з благоустрою  закріплених територій.

Інформацію щодо організації проведення двомісячника санітарної очистки, озеленення і благоустрою м.Біла Церква надав заступник міського голови В.Гнатюк.

В ході наради міський голова В.Савчук наголосив, що з 01 квітня ц.р. зростуть тарифи на житлово-комунальні послуги. Дані тарифи встановлюються національною комісією, що здійснює державне регулювання у  сфері комунальних послуг. Відмітив, що з 01 травня ц. р. набирає чинності новий спрощений порядок нарахування житлових субсидій. На даний час субсидію з державного бюджету на оплату комунальних послуг в Білій Церкві отримують близько 8тис. сімей. В подальшому передбачається збільшення кількості таких сімей до 50 тис.

Акцентував увагу, що з метою інформування білоцерківців про механізм отримання житлових субсидій буде проведена широка роз’яснювальна робота.

Детальну інформацію про порядок оформлення житлових субсидій надала заступник начальника управління соціального захисту населення міської  ради Т.Велігорська.

Зокрема повідомила, що з 01 травня 2015 року призначення субсидії відбуватиметься на підставі лише двох документів - заяви про призначення житлової субсидії та декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії. Для громадян, які орендують житло, додатково необхідно надати договір оренди. Бланки заяви та декларації кожне домогосподарство отримає у квітні ц.р.від підприємств, що надають послуги з газо-, тепло-, та електропостачання.

Вказані документи необхідно заповнити та з 01 травня 2015 року подати до управління соціального захисту населення  міської ради особисто або направити поштою.

Заступник начальника управління соціального захисту населення міської  ради наголосила, що білоцерківці можуть отримати всю необхідну інформацію щодо оформлення субсидії за телефонами «гарячої лінії»  управління соціального захисту населення міської ради – 5-33-25; 5-71-23; 5-85-34.

В ході наради присутні також були ознайомлені із запланованими  заходами до 29-ї річниці аварії на ЧАЕС, Великодня, відзначення Дня Перемоги та ін.

В нараді взяли участь керуючий справами виконавчого комітету міської ради Н.Дудко, заступник міського голови М.Антонюк, начальники ряду управлінь та відділів міської ради, представники міських ЗМІ.



Опубліковано: 01 квітня 2015 року
Поділитися