Найближчим часом в Білій Церкві буде здійснюватися самоврядний контроль за землями територіальної громади

   18 травня в м. Біла Церква відбулося засідання «круглого столу» з обговорення проекту регуляторного акту «Про затвердження Порядку здійснення самоврядного контролю за використанням та охороною земель територіальної громади м.Біла Церква», яке  провела заступник міського голови Інна Новогребельська. 

 

    Виступаючи перед присутніми Інна Новогребельська відмітила, що дане рішення розробляється  з урахуванням особливостей життєдіяльності Білої Церкви та з метою забезпечення здійснення контролю і запобігання порушень земельного законодавства, своєчасного їх виявлення та усунення, удосконалення процедури здійснення самоврядного контролю за використанням і охороною земель.

 

    Представлений Порядок забезпечуватиме контроль за додержанням не тільки земельного, але і природоохоронного законодавства, в т.ч. використання і охорону земель, природних ресурсів загальнодержавного та місцевого значень.

 

    В ході засідання перед присутніми також виступив заступник міського голови Валерій Гнатюк. Він поінформував, що безпосередній контроль за дотриманням законодавства в сфері використання (оренди, суборенди, сервітуту та ін.) землі громади міста підприємствами, установами, організаціями всіх форм власності, суб`єктами господарювання, а також іноземними юридичними особами здійснюватиме управління самоврядного контролю міської ради та комісія з визначення розміру та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам.

 

     Дані заходи будуть проводитися систематично, регулярно і своєчасно, що значно підвищить ефективність та результативність контрольної діяльності.

 

    Під час засідання «круглого столу» присутніми було обговорено основні пункти вищезазначеного Порядку та винесено ряд суттєвих зауважень і пропозицій, які вирішено прийняти до відома та врахувати у процесі доопрацювання даного проекту рішення. Зокрема, визначення процедури попередження фізичних і юридичних осіб про проведення перевірок, відповідно до чинного законодавства України, співпраця управління самоврядного контролю з рядом структурних підрозділів міської ради, відповідно до їх функціональних обов`язків, а також взаємодія, під час здійснення контролю за використанням та охороною земель територіальної громади м.Біла Церква  з державними органами, в т.ч. і правоохоронними, та ін.

 

     В заході взяли участь представники ряду управлінь та відділів міської ради та громадськість.

Найближчим часом в Білій Церкві буде здійснюватися самоврядний контроль за землями територіальної громади


Опубліковано: 19 травня 2017 року
Поділитися