Набуття практичних навичок – запорука надання якісної медичної допомоги

20 жовтня в Білій Церкві на базі міської лікарні №2 відбулася конференція для медичних працівників на тему: «Раціональна тактика ведення пацієнтів з серцево-судинною патологією у клініці внутрішніх хвороб». Захід мав на меті налагодити співпрацю лікарів Білої Церкви та Київщини у новому, більш ефективному форматі, який має стати цікавим для кожного медпрацівника.

 

Під час заходу голова постійної комісії з охорони здоров’я Київської обласної ради, депутат Київської обласної ради (фракція «Об’єднання «Самопоміч») Наталія Бігарі повідомила, що днем раніше в Україні був прийнятий повний пакет законопроектів для проведення реформи в галузі охорони здоров’я.

 

«Основна мета цієї реформи – якість і доступність. І кожен медик має розуміти, що виживе справжній професіонал, спеціаліст, а баласт, який затримує цей розвиток, рано чи пізно зникне. З’явиться конкуренція між приватними і державними структурами, включиться процес медичного сервісу, і ми маємо бути готовими до колективної співпраці, до розуміння того, що від кожного працівника медичної установи залежить процес роботи, його процвітання. Головне завдання лікарів – здобути практичні навики для надання якісної медичної допомоги», – наголосила Наталія Бігарі.

 

Головний лікар міської лікарні №2 Ніна Головенко привітала учасників заходу, побажала плідної роботи та позитивних вражень від зустрічі.

 

З презентацією на тему зустрічі виступив терапевт, кардіолог, доктор медичних наук, професор, член-кореспондент АМНУ Василь Нетяженко. Він зупинився на особливостях впровадження урядової програми «Доступні ліки», а зокрема на питанні наявності відповідних препаратів в аптеках, які беруть участь у даній програмі; поділився практичними порадами щодо призначення даних ліків, розповів про принципи встановлення надбавок на ці лікарські препарати тощо.

 

Під час заходу увагу присутніх також акцентували на лікуванні пацієнтів, хворих на серцево-судинні захворювання та гіпертонію. Як було зазначено, в Україні протягом минулого року було зафіксовано 42 тис. випадків інфаркту міокарда. У Білій Церкві цей показник становить 211 випадків.

 

У заході взяли участь заступник начальника управління охорони здоров’я Білоцерківської міської ради Людмила Гадіяк, лікарі м.Білої Церкви та південного куща Білоцерківського госпітального округу, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

Набуття практичних навичок – запорука надання якісної медичної допомоги


Опубліковано: 20 жовтня 2017 року
Поділитися